• De Nijlpaarden in de studio voor opname West Betuwe Lied
• De Nijlpaarden in de studio voor opname West Betuwe Lied Foto: Cees Hoogteyling

Negen inzendingen voor het lied van West Betuwe

Algemeen 877 keer gelezen

WEST BETUWE • Tijdens de Cultuurweek in juni zal duidelijk worden welk lied van de inzendingen wordt verkozen tot Het West Betuwe Lied. Meedoen kan niet meer, de termijn van inzenden is voorbij. Negen inzendingen zijn bij de Projectgroep Het West Betuws Lied binnengekomen. Marieke Zevenbergen van de Stichting Muzikale Ontplooiing Beesd en Omstreken is blij met het resultaat.

De termijn voor inzending van een lied is steeds iets opgeschoven, dit om inzenders voldoende de kans te geven een lied te schrijven en te componeren, dat alle kritiek kan doorstaan. De diversiteit van de inzendingen is groot. Songs in vele stijlen en soorten. Het belooft een spannende strijd te worden. 

‘Geen bestaande compositie’

De organisatie vindt het jammer dat de inzending van het koor ‘Gaan Zoals Het Gaat’ uit Acquoy buiten de selectie wordt gehouden. Daarover zegt Marieke Zevenbergen: “Het is een geweldig lied, mooi van tekst, prachtig verwoord op een mooie video. Alleen de tekst is bedacht op ‘This Land is Your Land’ in de versie van Trini Lopez. Jammer dat dit een bestaande compositie is. In de spelregels staat dat dit niet is toegestaan. Toch zullen we ze vragen hun inzending tijdens de presentatie van alle nummers, te komen zingen. We hebben ook bladmuziek mogen ontvangen van Gerd Vroon, de accordeonist van het koor ‘Toffe Ellende’ uit Deil, ook van een bestaand lied. Jammer en nog eens jammer. We gaan dus door met zeven inzendingen.”

Culturele Week

De projectgroep en de jury hebben het voornemen, op de opening of tijdens de Culturele Week Geldermalsen (10 tot 17 juni), de inzenders een podium te geven waar ze hun inzending aan het grote publiek kunnen laten horen. Dan zal ook bekend worden gemaakt welk West Betuwe Lied als winnaar uit de bus zal komen.

Deelnemers

De onderlinge strijd zal gaan tussen de Geldermalsense akoestische formatie De Nijlpaarden onder leiding van Wil Joosten, met het nummer ‘Ode aan de Hoogstammen’. 

George Pancras, trompettist en muziekdocent uit Tricht met zijn ‘Het West Betuws Lied’. 

De jonge zangeres en songwriter Hadassa Bakker uit Asperen met haar nummer ‘Thuis Ben’. 

Ruud Linssen, muziektherapeut en schrijver van songs en filmmuziek, geeft in zijn lied ‘West Betuwe’, een positieve kijk op het leven in West Betuwe en op wat ons verbindt.

Uit Varik zal, bekend als muzikaal cabaretier Manon Kroezen, zelf ook zangeres en liedjesschrijver, een lied brengen waarin de rol van het water centraal staat. 

De Deilse songwriter en zangeres Sem Noa komt met een lied, waarin ze zingt over het thuiskomen op de plek waar je hoort, de Betuwe, en weten dat het goed voelt. De titel van haar inzending is ‘Bloesem’. 

Corrie van Diggelen en Ben van de Bosch, als duo beter bekend als Back In Time, komen met een lied waarin ze de schoonheid, het typerende en het eigenwijze dorpskarakter van West Betuwe beschrijven. Het nummer heet ‘West Betuwe’.

Naar aanleiding van de voorpubliciteit van enkele deelnemers, zijn de inwoners van West Betuwe razend benieuwd wie met het echte West Betuwe lied uit de bus zal komen. 

Meer informatie is te vinden op: www.hetwestbetuwslied.nl

Cees Hoogteyling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden