• De opening van het TractorSpoor was afgelopen zaterdag een groot succes.
• De opening van het TractorSpoor was afgelopen zaterdag een groot succes. Foto: Eigen foto

TractorSpoor: ‘Om mensen te laten genieten van de Betuwe’

Algemeen 1.388 keer gelezen

GELDERMALSEN • Op pad door de Betuwe met een Oldtimer Tractor. Vanaf vandaag kan dit bij het TractorSpoor in Geldermalsen. Na maandenlang bezig te zijn geweest met het voorbereiden en bouwen van een ontvangstruimte, was het zo ver. Afgelopen zaterdag was de feestelijke opening bij het TractorSpoor. “We keken hier enorm naar uit en hopen op vele aanvragen zodat we aan iedereen kunnen laten zien hoe mooi de Betuwe is!”

Om mensen te laten genieten van de Betuwe is in 2016 het TractorSpoor ontstaan door Ben en Ingrid Vos. Vorig jaar besloten ze ermee te stoppen en hebben de enthousiaste Erwin en Loïs Daale-Coli het overgenomen. Loïs: “Er kwam meer bij kijken dan we in eerste instantie dachten. We zijn heel enthousiast begonnen in een onderneming maar we zijn helemaal geen ondernemers. Daarom was het belangrijk om eerst het financiële plaatje op orde te hebben maar ook de routes en de website aan te passen. Daarna konden we aan de slag!”

Keet verbouwen

De afgelopen maanden stonden in het teken van verbouwen. Erwin: “De tractoren zijn door Ben allemaal bij ons gebracht en daar heb ik – waar nodig - onderhoud aan gepleegd. Daarnaast was het van belang om een ontvangstruimte te realiseren.” Het idee van een keet in de jaren ’50 wordt al snel geboren. “We konden alle spullen overnemen en nadat we ons eigen huis hadden doorgespit, gingen we naar een kringloopwinkel voor wat laatste spullen. Zoals een gaspit en een oude koekenpan.”

Inmiddels is de keet helemaal af. “Je hebt echt het gevoel alsof je een jaren ’50 keuken inloopt. Daar zijn we heel trots op. Nu willen we nog een pad naar de carport maken waar de tractoren kunnen staan en gemakkelijk, voor eventueel onderhoud, naar de schuur kunnen worden gereden”, vertelt Loïs.

Nieuw routeboekje

Daarnaast is het routeboekje ook aangepast. Erwin: “Bij de kortste route van 11 kilometer ga je vanaf hier naar Beesd, Rhenoy, Rumpt en weer terug. De tweede route is 19 kilometer en ga je vanaf Beesd naar Rhenoy, Asperen, Gellicum en weer terug. En bij de laatste route ga je door Beesd richting het Mariënwaerdt.” De routes zijn verschillend en overal kom je langs eetgelegenheden en bijzondere plekken. “We hebben ook leuke weetjes over de dorpen opgeschreven.” Loïs en Erwin willen in de toekomst ook routes richting de andere dorpen in de buurt te realiseren.

Feestelijke opening

Het TractorSpoor is bijna helemaal klaar en daarom zijn ze afgelopen zaterdag geopend. Loïs: “Twee dames zouden de eerste rit maken maar wegens weeromstandigheden is de rit uitgesteld. De opening hebben we om 15:00 uur wel door laten gaan samen met familie en vrienden.” De twee zijn heel enthousiast en hopen nog meer mensen te mogen ontvangen. “Er zijn al best wat aanvragen vanuit het hele land die de Betuwe willen ontdekken. Maar ook voor Betuwenaren zijn er nog genoeg plekken die ze misschien niet kennen!”

Meer informatie? Kijk dan op https://www.tractorspoor.nl/

Fleur van Eeuwijk

Fleur van Eeuwijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden