• Voorzitter Rino Lafranceschina.
• Voorzitter Rino Lafranceschina. Foto: Aangeleverd

Traditie staat hoog in het vaandel bij Schoolvoetbal maar ook oog voor vernieuwing

Algemeen 1.277 keer gelezen

GELDERMALSEN • Voor veel scholen in West Betuwe en zelfs daarbuiten is het jaarlijkse schoolvoetbal een traditie. Het voetbaltoernooi voor basisschoolleerlingen gaat deze week weer beginnen. 

76 jaar schoolvoetbal

De jongste klassen trappen het Louwinus Maas Toernooi af. Op de fiets trekken de komende weken weer grote groepen scholieren naar het sportcomplex van voetbalclub GVV Geldermalsen. Geheel volgens de traditie van de afgelopen 76 jaar. Het schoolvoetbal heeft zijn roots liggen bij de voetbalclub uit Geldermalsen, die sinds de beginjaren onder leiding van Louwinus Maas gastheer is. Vrijwilligers binnen de club zijn vaak verbonden met het schoolvoetbal. Ook Rino Lafranceschina was bekend met het fameuze toernooi maar raakte als voorzitter bij GVV pas echt betrokken bij de organisatie.

Afwisselende gastverenigingen

Lafranceschina heeft nu zijn vrijwilligerswerk voor de voetbalclub teruggeschroefd maar wel het voorzitterschap van het schoolvoetbal voor West Betuwe op zich genomen. Samen met twee andere GVV’ers: Patricia Kievit en Jacco van Gils vormt hij het bestuur. ‘We koesteren de traditie maar gaan ook met nieuwe dingen komen. Zoals nu de wedstrijden voor de laagste klassen. Maar in de toekomst gaan we ook naar andere dorpen, volgend jaar is Meteren gastheer.’ Er zijn extra sponsors gevonden en gemeente West Betuwe heeft een mooie subsidie verstrekt om het schoolvoetbal toekomstbestendig te maken.

Jeroen Wijngaard

Freelance-journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden