• Wethouder Rutger van Stappershoef opent samen met enthousiaste inwoners en leden van de dorpsraad de beweegroute in Asperen.
• Wethouder Rutger van Stappershoef opent samen met enthousiaste inwoners en leden van de dorpsraad de beweegroute in Asperen. Foto: Aangeleverd

Beweegroutes met QR-codes in Meteren en Asperen

Algemeen 438 keer gelezen

METERN/ASPEREN • Wethouder Rutger van Stappershoef heeft een beweegroute in Meteren en in Asperen geopend. QR-fit ontwierp de route. Het helpt inwoners om op een laagdrempelige manier meer te bewegen. De routes zijn op ieder niveau te gebruiken.

De beweegroutes zijn enkele kilometers lang. Onderweg staan meerdere palen met daarop een QR code. Sporters en bewegers kunnen de QR-code scannen met een smartphone. Ze krijgen dan direct een beweegoefening te zien. Deelnemers kiezen zelf het niveau; beginner, gemiddeld of gevorderd. Iedere 24 uur veranderen de oefeningen. Sporters en bewegers ervaren zo iedere keer nieuw aanbod. Ook is er een gratis QR-fit app voor regelmatig gebruik.

Gezonde toekomst

Sport en bewegen staat hoog op de agenda van het college in West Betuwe. Dat is niet voor niets, zegt Wethouder Rutger van Stappershoef. “Het grootste goed van de gemeente zijn onze inwoners. We vinden het belangrijk om in hun directe leefomgeving sport- en beweegfaciliteiten aan te bieden. Daarmee ondersteunen we inwoners bij het streven naar een gezonde leefstijl. Het vormt de basis voor lichamelijke en mentale gezondheid. Het is ook gewoon leuk om te doen en het zorgt voor onderlinge ontmoeting. En dat heb je nodig om je goed te voelen. Lekker in je vel te zitten. En om te gaan met allerlei uitdagingen die je meemaakt in je leven. We creëren daarom laagdrempelige sport- en beweegmogelijkheden in alle kernen. Zodat iedereen de kans krijgt en geïnspireerd wordt om te werken aan een gezonde toekomst en sociale contacten te versterken.”

Meer beweegmogelijkheden

De gemeente wil sport- en beweegmogelijkheden voor iedereen in iedere kern. Er zijn nu twee QR-fit beweegroutes. In Spijk en in Haaften legde de gemeente eerder al vergelijkbare beweegroutes aan. En er staan voor verschillende doelgroepen nog veel meer beweegroutes op de planning om te realiseren. Vorig jaar plaatste de gemeente samen met inwoners van Deil een beweegbank. Ook zijn er in West Betuwe meerdere klompenpaden en dat aanbod breidt uit over de kernen. Deze lente opent er een peddelroute over de Linge. 

Ideeën

De gemeente heeft geld beschikbaar voor inwoners die ideeën hebben om sport- en beweegmogelijkheden in hun kern te realiseren. Dit kan eenvoudig via de kernagenda. Daarnaast is er budget voor sport- en beweegactiviteiten en evenementen. Ook organisaties met ideeën voor brede sportparticipatie kunnen terecht bij de gemeente. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Stijn Brokx, beleidsadviseur Sport en Bewegen, via 06 – 50 08 15 70. 

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie