• Britse drama Aftersun, te zien bij LingeFilm.
• Britse drama Aftersun, te zien bij LingeFilm. Foto: Aangeleverd

Tedere herinneringen en culinaire thriller bij LingeFilm

Algemeen 587 keer gelezen

GELDERMALSEN • LingeFilm start deze week met het Britse drama Aftersun op vrijdag 24 maart (20.30 uur) en woensdag 29 maart (20 uur) waarin we tiener Sophie en haar vader volgen op een vakantie naar een Turkse badplaats. Twintig jaar later keert Sophie er terug in een poging haar liefdevolle vader te begrijpen. Op zaterdag 25 maart draait The Menu (20.30 uur FILM+DINER: - diner uitverkocht) en op zondag 26 maart (20 uur), waarin een select gezelschap op een eiland ontvangen wordt door de wereldberoemde chefkok Julian Slowik voor een exclusief meergangen menu. Niet zo maar gangen, dat wordt de gasten gaandeweg de avond wel duidelijk…

Aftersun

De film volgt tienerdochter Sophie met haar vader op vakantie naar Turkije. Sophie onbezorgd, haar vader, buiten haar zicht, worstelt met de zwaarte van zijn leven. Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert de donkere kant van haar liefdevolle vader te begrijpen. Gewaardeerd met 5 sterren (NRC: “in alle opzichten een meesterlijke film”) en een Oscar-nominatie voor acteur Paul Mescal. 

The Menu 

Dit is een vermakelijke satire waarin chefkok Julian Slowik (Ralph Fiennes) sardonische verrassingen in petto heeft voor een groep superrijken, waaronder ook het jonge stel Margot en Tyler. Hij ontvangt het bonte gezelschap op zijn eiland voor een uitgebreid menu. Naarmate de avond vordert, wordt het de gasten geleidelijk aan duidelijk wat hun rol is in het spel van de chefkok en zijn gevolg. Cast: Ralph Fiennes (Schindler’s List, The Grand Budapest Hotel), Anya Taylor-Joy (The Queen’s Gambit), Nicholas Hoult.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag, zaterdag om 20.30 uur (FILM+DINER: diner-uitverkocht), zondag en woensdag om 20 uur. Entree normaal € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50, FILM+DINER €29,00 / met FanPas €26,50 E-tickets via www.lingefilm.nl.

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden