• De Lingerenners na een gezamenlijke tocht.
• De Lingerenners na een gezamenlijke tocht. Foto: Nico Ouburg

Maak kennis met wielrenner bij WTC de Lingerenners

Algemeen 1.263 keer gelezen

GELDERMALSEN • Stap met een veilig gevoel op je racefiets en train voor je eerste toertocht. De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een racefiets, maar komen er al gauw achter dat een goed afgestelde fiets, remmen, schakelen, in balans blijven en in een groep fietsen wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. 

Vier trainingen van twee uur

De training begint op dinsdagavond 4 april 2023 in Geldermalsen. Samen met deskundige trainers en andere mensen die goed en veilig willen leren wielrennen werken beginnende wielrenners aan hun basistechniek. Ook is er volop aandacht voor een goede zit op je fiets, voeding en fietsen in een groep. In 4 trainingen van elk ongeveer 2 uur wordt de basistechniek op de fiets aangeleerd of verbetert. “Na de training “Start met Wielrennen” heb je je techniek verbeterd, nieuwe fietsvrienden gemaakt en het vertrouwen om zelf lekker te gaan fietsen in een groep bij WTC de Lingerenners.”  

Over WTC de Lingerenners

“Start met Wielrennen” wordt georganiseerd door WTC de Lingerenners uit Geldermalsen. Deze jonge wielervereniging in WestBetuwe organiseert voor haar 130 leden wekelijkse trainingsavonden in 4 niveaugroepen en op zondagen  toertochten. Jaarlijks worden er diverse evenementen georganiseerd waaronder een weekend in het buitenland.

Voor een inschrijfformulier of meer informatie kan gemaild worden naar: info@wtcdelingerenners.nl
Data: dinsdag 4 april en 11, 18 en 25 april. Tijd: 4 en 11 april: 18:30-20:30 uur, 18 en 25 april: 19:00-21:00. Startlocatie: FCV Geldermalsen, Meersteeg 4F, Geldermalsen. Gratis voor 4 trainingen. Wat neem je mee: racefiets, helm, fietsschoenen, fietskleding, bidon met drinken.

Jeroen Wijngaard

Freelance-journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden