• De editie van vorig jaar was indrukwekkend.
• De editie van vorig jaar was indrukwekkend. Foto: Marinus de Keijzer

Wandel voor het Leven Neerijnen klaar voor de editie 2023

Algemeen 1.304 keer gelezen

NEERIJNEN • Negen teams hebben zich inmiddels aangemeld om de 24-uurswandeling ‘Wandel voor het leven’ te gaan lopen op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni. Omdat de organisatie zoveel mogelijk geld wil ophalen voor het goede doel hopen ze op de deelname van nog meer teams.

Enkele jaren geleden werden er in het hele land dergelijke sportieve dagen gehouden onder de vlag van KWF. Dat gebeurde onder de naam ‘SamenLoop voor Hoop’. KWF heeft in 2021 besloten met de ondersteuning hiervan te stoppen.

Teleurstelling omgezet 

Voor de organisatoren van Neerijnen was dat een grote teleurstelling. De teleurstelling werd omgezet naar positieve energie en ze gingen door met het evenement onder een andere naam, totdat corona toesloeg en er nog meer creativiteit werd gevraagd van de organisatie. Vorig jaar werd in Neerijnen een wandeling van zes uur gemaakt, rond het prachtige kasteel van Neerijnen. 

Het bleek een prachtig evenement, mooi omkleed in braderiesfeer maar vooral de saamhorigheid en de onderlinge verbondenheid bij de deelnemers sprak tot de verbeelding. Voor medeorganisator Bert Vos voelt het bijna als een verantwoording om dit evenement door te blijven zetten. “We zijn nu ook gewoon een voorbeeld voor West Betuwe, aangezien de Samen Loop wandelingen allemaal ter ziele zijn gegaan. En komende editie gaan we voor de volledige 24-uur, hiermee wordt het nog indrukwekkender.”

Estafettevorm

Tijdens de 24 uur is het de bedoeling dat teams in estafettevorm wandelen om geld op te halen voor kankeronderzoek en nazorg. Elk team heeft een kraam op de gezellige braderie waar zij spullen en/of activiteiten verkopen. 

“Ons doel is om een gezellig evenement neer te zetten waar we met elkaar saamhorigheid creëren en er een dag met een lach en een traan van te maken. De opbrengst van de teams en sponsoren doneren wij aan KWF, Toon Hermans Huis Tiel en een nog nader te bepalen lokaal doel.

Het wandelen in rondes staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Dat is ook de reden waarom we tegen de klok in lopen: om de strijd tegen te gaan. Doordat het een kort parcours is kan iedereen een rondje lopen (zelfs in een rolstoel) en op die manier zijn of haar steentje bijdragen.”, zegt Bert.

Eregasten

“We nodigen op de dag ook eregasten uit, dat zijn mensen die kanker hebben of hebben gehad. Op deze dag trakteren we ze op lekker eten, leuke activiteiten en zetten ze op deze manier in het zonnetje. Dankzij de sponsoren, of in natura of in geld, kunnen wij voor minimale kosten het evenement neerzetten. Hierdoor houden we meer geld over voor donaties aan de door ons gekozen doelen.”

Inschrijven als team(lid), sponsor of heb je vragen? Stuur dan een mail naar: wandelvoorhetleven@gmail.com

www.wandelvoorhetleven.nl

Jeroen Wijngaard

Freelance-journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden