• Hardlopers en wandelaars onderweg in Deil.
• Hardlopers en wandelaars onderweg in Deil. Foto: Ab Donker

Aanstaande zondag Hope4Life Ontbijtrun in Deil

Algemeen 680 keer gelezen

DEIL • Het is inmiddels een begrip aan het worden in West Betuwe: de Hope4Life Ontbijtrun in Deil. Medeorganisator Mathieu Goedhart hoopt dat er zondag 12 februari weer veel mensen komen rennen, wandelen en ontbijten voor het goede doel. Met het evenement wordt geld ingezameld voor de strijd tegen kanker.

Mathieu weet als geen ander hoe belangrijk het is om deze doelen te ondersteunen. Hij is een fanatiek sporter maar ook kankerpatiënt. In 2012 kreeg hij zelf slecht nieuws: “Ik belandde in een emotionele achtbaan. De periode daarna bestond uit het nemen van veel medicijnen, heftige operaties en bestralingen. Gelukkig ben ik er nog.” Het sporten werd een uitlaatklep.

‘Bij de Ontbijtrun komt alles samen’

Met het voltooien van een hele triatlon in Almere en andere sportieve doelen die hij behaalt ziet Mathieu zich ook in een voorbeeldfunctie: “Vooral mijn gezin en naasten kunnen zo zien wat allemaal mogelijk is, ik geef niet zomaar op.” Op een dag zoals de Ontbijtrun komt alles samen, de sportieve prestatie, de saamhorigheid en het steunen van een goed doel. Vorig jaar stonden driehonderd mensen aan de start en werd er een prachtig bedrag van in totaal 8.000 euro opgehaald. “Dit geld hebben we volledig kunnen besteden aan diverse kankeronderzoeken, waaronder onderzoeken van mijn dokters van het Radboud UMC. Dit komt omdat vele lokale sponsoren zich ook ieder jaar inzetten, zodat we onder andere een volledig verzorgd ontbijt na afloop kunnen aanbieden. De saamhorigheid laat zich niet alleen zien bij de sporters maar inmiddels ook bij de vele vrijwilligers, sponsoren en inwoners van de gemeente West Betuwe die het evenement dragen. “Het is een hoogtepunt van het jaar”, vat Mathieu samen.

Informatie

De Hope4Life Ontbijtrun is op zondag 12 februari 2023. Inschrijving is ter plekke vanaf 08.15 uur in het Duifhuis, Duyfhuisstraat 2 in Deil en kost 15 euro (graag contant betalen), kinderen t/m 12 jaar zijn gratis. Start is om 09.00 uur voor een afstand van vijf (wandelen of hardlopen) of tien kilometer (alleen hardlopen) , na afloop is er voor iedere deelnemer een geheel verzorgd ontbijt.

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie