• Feestelijke onthulling van de nieuwe naam.
• Feestelijke onthulling van de nieuwe naam. Foto: AB DONKER

Naam bekendgemaakt van school voor Buurmalsen en Tricht

Algemeen 1.130 keer gelezen

TRICHT • Na een intensief traject om te komen tot één school voor Buurmalsen en Tricht was er vorige week de onthulling van de nieuwe naam voor de toekomstige school. De verwachting is dat in augustus 2024 de nieuwbouw gereed is voor een nieuw schooljaar. 

Nieuwbouwplannen 

Wat gaat er binnenkort gebeuren vraagt directrice Karin Hakkert aan de kinderen: “De school gaat plat”, gillen ze terug. Het houdt niet alleen de kinderen bezig, ook voor ouders in de twee dorpen was het belangrijk om tot een nieuwe school te komen. Na de nieuwbouw staat er een gebouw waar ook de samenwerking met Chapeau kinderopvang gezocht is. Alles onder één dak, vandaar ook de naam: Integraal Kindcentrum. In een speciaal voor de onthulling geschreven lied zingen de kinderen over de onderwijsvorm waarbij straks ook ruimte is voor natuur en veel buiten. In het nieuwe logo staat avontuur, verbinding en verwondering specifiek genoemd. 

‘Nu vooruit’

Voor de naam werden ruim 150 suggesties gedaan, hierna ging een commissie aan de slag en bleven drie namen over. Na een verkiezing kwam ‘Binnenste Buiten’ als winnaar bovendrijven. “Pim Spijker, voorzitter van Fluvium is trots op de samenwerking in Buurmalsen en Tricht en de IKC vorm. “Straks fluitend naar school, net als in het liedje. De fusie was hard werken maar nu gaan we vooruit. Het huidige schoolgebouw gaat in de zomervakantie tegen de vlakte. Er wordt nog gesproken over de tijdelijke locatie, waar de kinderen een school moeten overbruggen. Daarna is het tijd om de nieuwe school te betrekken. 

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beweegroutes met QR-codes in Meteren en Asperen Algemeen 23 mrt., 17:40
Afbeelding
'Voluit Leven' met mindfulness cursus start in Rivierenland Algemeen 23 mrt., 15:06
Afbeelding
Schrijver Steven Verhorst uit Heukelum: 'Het borrelt in mijn hoofd altijd van de ideeën en die moeten eruit' Algemeen 23 mrt., 13:00