• Een hal van FruitMasters van boven gezien.
• Een hal van FruitMasters van boven gezien. Foto: Aangeleverd

Gemeenteraad neemt beslissing over herontwikkeling veilingterrein

Algemeen 816 keer gelezen

GELDERMALSEN • Met de sloop van 8000 vierkante meter aan gebouwen en de komst van 20.000 vierkante meter aan nieuwbouw wil FruitMasters het veilingterrein her ontwikkelen. Volgens het bedrijf nodig voor de toekomst.

Buiten geldende bestemmingsplan

Omdat daarmee meer dan zestig procent bebouwd wordt valt het plan buiten het geldende bestemmingsplan ‘bedrijventerreinen’. Tijdens de gemeenteraad van 31 januari beslissen de raadsleden of FruitMasters aan de slag kan. Bewoners werden uitgenodigd voor een bijeenkomst maar er bleek weinig animo voor. De mensen die zich hadden aangemeld zijn individueel over de plannen bijgepraat.

Beoogde bouwhoogte

Tegen de plannen werd één zienswijze ingediend. De indiener vraagt zich onder andere af of met de beoogde bouwhoogte, bij bijvoorbeeld de luchtbrug, het landschappelijk karakter van Tricht wordt aangetast. De toegestane hoogte zou weleens voor een ander beeld aan de overkant van de Linge kunnen zorgen. Ook schrijven de indieners van mening te zijn dat het bestemmingsplan meer in moet gaan op aspecten van duurzaamheid, natuur en andere milieuaspecten. Het waren de argumenten die raadslid Jur van der Lecq (GroenLinks) tijdens voorbereidende vergaderingen ook aanvoerden. “Ook wij vragen ons af hoe zulke grootschalige plannen passen binnen het door de gemeente zelf vaak beschreven idee van kleinschaligheid en dorpse sfeer in andere beleidsplannen.” Ook bij andere partijen riep de bouwhoogte van de plannen vragen op en de vrees dat dit een precedent kan scheppen voor andere bedrijven met nieuwbouwplannen.

Plannen lijken door te kunnen gaan

Toch lijken de plannen door te kunnen gaan. De wethouder had passende antwoorden en ook een meerderheid van de raadsleden beaamde dat FruitMasters als een van de grootste werkgevers en boegbeeld van de fruitsector deze plannen moet kunnen uitvoeren.

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden