• Het Dorpshuis Meteren aan de Achtersteweg.
• Het Dorpshuis Meteren aan de Achtersteweg. Foto: Aangeleverd

In Meteren draait het Dorpshuis op volle toeren

Algemeen 1.447 keer gelezen

METERN  •  Het dorpshuis in Meteren bestaat sinds 1959. Vroeger aan de Schoolstraat, maar inmiddels vele jaren gevestigd aan de Achtersteweg bij de Voetbalvereniging MVV’58. 

Renovatie

Sinds 2013 draait het dorpshuis volledig op vrijwilligers en hier zijn ze trots op in Meteren. De afgelopen jaren hebben de nodige verbouwingen plaatsgevonden. Zo is het asbest dak verwijderd en vervangen door een nieuw dak met 98 zonnepanelen. Daarnaast is ook de binnenkant volledig vernieuwd. Plafonds met verlaagde panelen en nieuwe energiezuinige verlichting, maken het tot een volwaardig geheel. De zalen kunnen voor vele doeleinden gebruikt worden. Het Dorpshuis is dan ook drukbezet met diverse activiteiten. 

Wekelijks gebruik

Veel verenigingen maken wekelijkse gebruik van het dorpshuis. De zalen zijn ook geschikt voor verjaardagen, bruiloften en andere gelegenheden. Ook vinden er regelmatig leuke activiteiten plaats. Zo is er 28 januari een leuke markt in het dorpshuis. Ook voor komend jaar wordt er door de vrijwilligers en het bestuur hard gewerkt om het dorpshuis nog verder te verbeteren en leuke activiteiten te organiseren. 

Comedy Show

Voor veel mensen zijn januari en februari nou niet bepaald de leukste maand van het jaar. Het Dorpshuis Meteren zegt graag een fijne stip op de horizon te bieden met een comedymiddag op zondag 5 februari. In het dorpshuis staan u optredens van maar liefst zes verschillende grappenmakers te wachten, aan elkaar gepraat door comedyzwaargewicht Bert Keurentjes. Line-up: Michael Mars, Wim van Zuilekom, Stijn van Pamelen, Badr Maccran, Max Molenaar en Luc Vermaat
Vanaf half drie staat de koffie klaar. Om 15:00 uur van start. Kaarten kosten 7,50 euro en kunnen besteld worden via: dorpshuismeteren.nl

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app