Afbeelding

Kerst-Inn Lions in Geldermalsen met alleen blije mensen

Algemeen 1.036 keer gelezen

GELDERMALSEN •  De door de Lions Geldermalsen georganiseerde Kerst-Inn was weer een groot succes. Voorzitter Michiel den Boer kan met zijn mensen terugzien, op een voor velen onvergetelijke dag waar al lang naar werd uitgekeken. 

Corona

Twee jaar gooide Corona roet in het eten. De Lions hadden dit vorig jaar wel opgevangen door zelf, in Deil bij een van de leden, oliebollen te bakken en die bij de trouwe bezoekers te bezorgen. Op tweede Paasdag een vervangende lentemiddag te verzorgen, maar dat kan toch een Kerst-Inn niet vervangen, hoe goed ook bedoeld. Tot die conclusie kwam men deze kerst wel. Michiel den Boer: “Het was hartverwarmend en ook ontroerend om mee te mogen maken, hoe blij de mensen waren dat ze elkaar op zo’n middag weer mochten ontmoeten. We hebben dit evenement drie jaar geleden overgenomen van een werkgroep actieve mensen die deze Kerst-Inn organiseerden vanuit de gezamenlijke kerken. Deze groep kreeg wat problemen om het organisatorisch helemaal rond te krijgen. We hebben he toen van hen overgenomen en ik mag wel zeggen dat we daar geen moment spijt van hebben gehad. Het plezier, wat deze groep mensen hier op zo’n middag met elkaar heeft, spat ervan af.”

Ontvangst

Al voor twaalf uur kwamen de eerste bezoekers aan bij de scholengemeenschap de Lingeborgh. Op verzoek van de bezoekers was het tijdstip vervroegd, dat vonden ze prettiger. Wim Smits (80) is een van de mensen, die de bezoekers van een drankje voorziet. Wim: “Ik doe dit al zo’n vijfentwintig jaar, niet alleen hier, maar ook vrijwilligers werk. Dat doe ik met veel plezier. Toch als ik wat, gezien mijn leeftijd zou moeten afstoten, zou dat deze middag zeker niet zijn. Dit is een feest, ik hoop het dan ook nog jaren te mogen meemaken en te mogen helpen.” Het duo zangeres Aukje van Ekeren en gitarist Ruud Linssen maakten de kerstsfeer compleet met hun oude en nieuwe kerstliederen. 

Onder de zeventig aanwezigen was ook Joke Hokke (82) ze was 20 jaar geleden een van de medeoprichters Kerst-Inn Geldermalsen. Joke: “Ik ben dankbaar dit mee te mogen maken. Voor ons werd het te zwaar en het is in goeie handen gekomen. De organisatie is perfect, mensen zijn blij. De Raad van Kerken Geldermalsen hadden geen betere organisatie kunnen vinden. De ruimte en de faciliteiten van de Lingeborgh, het plaatje is helemaal compleet. Mooi te zien en te voelen, dat wat in de Dries in Geldermalsen Oost, is opgezet in behoefte voorziet. Daar mogen we dankbaar voor zijn.” Dat de mannen van de Lions Geldermalsen dit ook voelen, getuige dat ze, na hun taak te hebben voltooid in het opbouwen en versieren van de zaal, blijven hangen. Ze vinden het prettig om gesprekken met de mensen te hebben. Ze ervaren hoe dankbaar de bezoekers zijn, dat om welke reden dan ook, de voor hen donkere kerstdag wordt verlicht.

Hulp van thuis

De mannen krijgen ook van het thuisfront alle steun. Zo was aanwezig Claudia Lammers, vrouw van Bastiaan Lammers, die hand-en-spandiensten verrichtte bij het buffet. Op de vraag of het Kerst-Inn virus bij haar is overgeslagen, was haar antwoord: “Nee niet direct, maar ik was benieuwd hoe de mannen het hebben gedaan. Ik kan alleen maar zeggen dat ze het geweldig hebben gedaan. De versiering, de organisatie en ontvangst. Ik had dat nooit verwacht, ze krijgen een tien.” 

Na het heerlijke diner was er voor de liefhebbers ook nog de mogelijkheid een potje te sjoelen of rummikub te spelen. Voor Gerrie Baauw was het belangrijker om gezellig bij te kletsen. We mogen best namens alle bezoekers zeggen: “Wat een mooie middag. Het eten was heerlijk, maar de gezelligheid en het contact gaat boven alles.”

Cees Hoogteyling

Cees Hoogteyling

Bezoekers van de Kerst Inn genieten volop.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app