• Het nieuwe bestuur presenteerde zich eerder dit jaar in Tiel.
• Het nieuwe bestuur presenteerde zich eerder dit jaar in Tiel. Foto: Jan Bouwhuis

Dickens publiekstrekker kerstweekend in centrum Geldermalsen

Algemeen 1.898 keer gelezen

GELDERMALSEN • Er wordt groots uitgepakt in het centrum van Geldermalsen op zaterdag 17 en zondag 18 december. Op zaterdag is de traditionele kerstmarkt en op zondag strijkt het Dickens Festijn neer op en rond het Marktplein.

Buitenkans

Voor de activiteitencommissie was het een buitenkans die zich voordeed toen de organisatie van het Dickens Festijn bekend maakte na ruim tien jaar niet langer in Tiel actief te zijn. Volgens de commissie, onderdeel van de Ondernemersvereniging Geldermalsen, moesten ze de kans wel grijpen om dit bijzondere evenement naar West Betuwe te halen. De ondernemers zien met de kerstmarkt na corona een vast onderdeel terugkeren op de kalender. Dickens is volgens hen een ander verhaal: “We verwachten hiermee iets te bieden voor de hele regio.”

Onherkenbaar Marktplein

Het Marktplein zal op zondag 18 december onherkenbaar zijn. “Mensen gaan echt terug in de tijd. De ondernemers doen hierin mee en de ruim tachtig figuranten van het Dickens Festijn zullen het onvergetelijk maken.” Met kleine scenes en toneelstukjes komen mensen spontaan in kerstverhalen terecht. De etalages worden aangepast en er zijn plekken waar koren en bandjes optreden. Er rijdt een boerenkar rond en er worden oude ambachten uitgevoerd. “Natuurlijk is het leuk als de bezoekers zelf ook verkleed komen.”

Voor iedereen iets te doen

Voor alle leeftijden is er twee dagen lang van alles te doen in het centrum van Geldermalsen. “Ik verwacht dat mensen gewoon ook echt twee dagen komen kijken”, zegt een van de ondernemers. Omdat ook de twee dagen van elkaar verschillen maar de gezelligheid en de aankleding bij beide evenementen indrukwekkend zullen zijn. “Op zaterdag een draaimolen voor de kinderen en op zondag kunnen ze oudhollandse spelletjes komen doen.” Op zaterdag is het ‘gewoon’ 2022 maar op zondag wordt een tijdreis gemaakt, dat is wat de ondernemers voor ogen hebben.

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden