Afbeelding

Ingrijpende wegafsluiting tussen Tuil en Haaften

Algemeen 1.121 keer gelezen

Ingrijpende wegafsluiting

TUIL • De N830 bij Tuil gaat eind januari drie maanden dicht. Dit heeft te maken met de dijkverzwaring. Verkeer tussen Tuil en Haaften zal een omleidingsroute moeten volgen.

Vrachtverkeer dat het industrieterrein in Haaften verlaat en naar de A2 wil rijden zal nu gebruik moeten maken van de A15. De gevolgen van de volledige wegafsluiting zullen ingrijpend zijn. Overlast is onvermijdelijk geeft de gemeente West Betuwe aan. 

Gevaarlijke situaties

Opnieuw reden voor de fractie van LLB West Betuwe vragen te stellen aan het college. Voor Cor Nijhoff vooral vanwege de situatie op de Steenweg in Waardenburg. Volgens hem is het wachten tot daar iets vreselijk misgaat, vooral voor fietsers is het gevaarlijk maar hebben ook de supermarkt, de dokter en fysio grote hinder. De werkzaamheden in Waardenburg, Haaften en Tuil hebben invloed op de verkeerssituatie in het hele gebied. 


Dijkbewaking oefent

west betuwe • Driehonderd vrijwilligers en medewerkers oefenen op zaterdag 10 december een situatie van bedreigend hoogwater op de grote rivieren en vanaf zee. 

Dijkwachten zullen die dag de dijken langs de grote rivieren nauwkeurig nalopen. Tijdens de rondgang zien de dijkwachten ‘zogenaamd’ zaken die met hoogwater de dijken kunnen verzwakken, zoals drijfvuil, scheuren, vervorming en wellen. Deze schades worden gemeld aan dijkposten, die waar nodig maatregelen treffen. De dijkwachten zijn herkenbaar aan speciale hesjes. Langs de dijk zijn de patrouilles per auto en te voet actief, overdag en in de avond.


Kerstconcert

herwijnen • Fanfare Wilhelmina geeft zaterdag 10 december om 19.30uur in de Poort een kerstconcert met een mini-quiz.

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie