• Un baeu monde, te zien bij Lingefilm.
• Un baeu monde, te zien bij Lingefilm.

Franse dans en drama bij Lingefilm Geldermalsen

Algemeen 374 keer gelezen

GELDERMALSEN • Deze week vertoont LingeFilm op vrijdag 9 december om 20.30 uur de film Un beau matin. 

De film vertelt over de alleenstaande moeder Sandra, die haar fulltime baan combineert met de zorg voor haar dochter en dementerende vader. De film Encore gaat over de jonge ballerina Élise die door een zware blessure haar carrière in rook ziet opgaan. 

Te zien op zaterdag 10 december om 18 (uitverkocht) en om 20.30 uur. Op zondag om 20 uur.

Un beau matin

In de hoofdrol Léa Seydoux als Sandra , een alleenstaande moeder die als tolk werkt. Ze zorgt regelmatig voor haar vader, een oud-professor filosofie, die dementerend is en eigenlijk niet meer voor zichzelf kan zorgen. Met pijn in het hart gaat ze op zoek naar een geschikt verzorgingstehuis voor hem. Ondertussen komt ze haar oude vriend Clément tegen die inmiddels getrouwd is en een zoon heeft. 

De vonk slaat opnieuw over tussen de twee en ze beginnen een geheime verhouding met elkaar. Als gevolg daarvan wordt Sandra verscheurd tussen twee onbereikbare mannen: haar geliefde vader die lijkt te zijn vergeten wie ze is, en haar minnaar die van haar houdt maar ook een gezin heeft. De film won dit jaar in Cannes het Europa Cinemas Label voor Beste Europese film.

Encore 

Als danseres Élise geblesseerd raakt, dreigt haar carrière ten einde te zijn. Met hulp van haar vrienden bezint ze zich op haar toekomst. Dat voert haar naar Bretagne, waar ze gaat werken in de horeca. Ze ontmoet er een gezelschap voor moderne dans. 

De nieuwe ervaringen en vriendschappen wakkeren het vuur in haar weer aan. Zal ze toch weer kunnen dansen? Bijzonder zijn de hoofdrollen die worden vertolkt door beroepsdanseres Marion Barbeau en beroepschoreograaf Hofesh Shechter.

Informatie

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag om 20.30 uur, zaterdag om 20.30 uur zondag om 20.00 uur. Entree normaal € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden