Afbeelding
Foto: Aangeleverd

De Rietschoof: School van Opijnen houdt Open Dag

Algemeen 293 keer gelezen

OPIJNEN • Volgens directrice Alieke Bel gebeuren er nu zoveel mooie dingen op De Rietschoof en bij De Rietpeuters dat het weer tijd werd om de deuren op te gooien. “De school hoort bij het dorp”, zegt ze daarover.

Op zomaar een prachtige woensdagochtend mogen de kinderen even compleet iets anders doen. Er zijn activiteiten, optreden en een voorleeswedstrijd. Een kleurig versierd schoolplein en ouders maar ook inwoners van Opijnen die de kans krijgen om spontaan binnen te lopen. 

“Na corona hebben we onszelf niet meer op deze manier opengesteld, en door het een keer op een ander moment dan als een afsluiter voor de vakantie te doen is de verrassing ook leuker.” Daarnaast geeft de directrice, die ook de leiding heeft over de school in Waardenburg, is er best veel veranderd en staan er nog veel leuke dingen in de planning.

Samenwerking

De kantoorruimtes in de school laten bezoekers zien welke ontwikkelingen er zijn. De kinderen zelf denken na en maken tekeningen om een nieuw schoolplein te gaan maken. Met veel groene elementen maar belangrijker nog de verbinding met de peuters. Samenwerking lijkt de grootste ontwikkeling. Alieke zoekt volop partners om de school met bijvoorbeeld ook de naschoolse opvang te verbinden. 

“Kinderen starten hier als ze 2,5 jaar zijn bij de peuters en komen in aanraking met de basisschool, hierdoor worden de grote stappen die soms als ongemakkelijk worden ervaren nog maar kleine veranderingen. Voor Opijnen en de inwoners moet de school , maar meer nog de ruimte eromheen met het dorp versmelten.” 

Hart van het dorp

De directrice ziet al voor zich hoe een oudere inwoner die toevallig het schoolplein passeert even stopt en de ruimte heeft om op een bankje te gaan zitten en het schouwspel van de kinderen kan aanschouwen. Hoe kunst en cultuur voor het hele dorp op het schoolplein ingezet kan worden als verbindende factor. Genoeg plannen en ontwikkelingen in Opijnen waar de school duidelijk bruist in het hart van het dorp.

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie