Afbeelding
fotoserie

Dirigent David Visser Heukelumsch Mannenkoor: ‘Dit mannenkoor zingt alles’

Algemeen 1.599 keer gelezen

HEUKELUM • Het jubileumconcert Heukelumsch Mannenkoor was van hoog niveau. Bezoekers genoten zaterdag volop in de Hervormde Kerk.

De leden van het Heukelumsch Mannenkoor kunnen terugzien op een geweldig jubileumconcert. In augustus 2020 bestond het Mannenkoor negentig jaar. Door corona kon het geplande jubileumconcert niet doorgaan. 

Zaterdag werd in de Hervormde Kerk van Heukelum alsnog het toen geplande concert gegeven. Gezien de grote belangstelling, de kerk was afgeladen vol, hebben alle donateurs en veel andere koorliefhebbers er met verlangen naar uitgezien. Er wordt wel eens gezegd: ’Als zingen je passie is, doe je dat in een koor’. 

De dertiger jaren van de vorige eeuw, was het economisch gezien geen tijd om veel feest te vieren. Daar was gewoon geen geld voor. 

Dirigent David Visser: “Wat we weten is dat er een groepje mannen in de stad bij elkaar was en die mannen begonnen spontaan te zingen. Dat beviel zo goed dat ze besloten dat wekelijks te gaan doen. Ze noemden zichzelf ‘Heukelumsch Mannenkoor’. Er zijn tal van koren met een divers repertoire. Er zijn gospelkoren, operakoren, gemengde koren, shanty- en smartlapkoren, maar dit mannenkoor uit Heukelum zingt alles. Geen zee is te hoog of ze kunnen het zingen. Vanaf het begin werden de liederen genummerd, ik dacht dat we nu aan de 318 zitten.”

Gevarieerd programma

Ab van Wijk mag trots zijn om voorzitter te zijn van zo’n vereniging. Het koor van 23 mannen zongen de sterren van de hemel. De opening was het lied over Heukelum aan de Linge. Daarna nummer vijf uit de tijd van het ontstaan, ‘De lindenboom’. Koorlid Fred Koffeman zong de solistenpartij, in het lied ‘You raise me up’. 

Voorzitter Van Wijk: “We hebben de afgelopen jaren uit ons midden verloren, Dick Vermeulen, Arie de Groot en William Barink. Daarvoor zingen we het lied Dobra noc.” Er werd een moment stilte gehouden. Normaal wordt het koor op de piano begeleid door Monique Zwaan. Zij viel plotseling uit en Olga Malkina verzorgde nu de pianobegeleiding.

Dirigent als operazanger

Je zult als koor maar een dirigent hebben die zo kan zingen. Niemand zal het verwonderen als we David Visser, dirigent van het Heukelumsch Mannenkoor, nog eens tegenkomen in een opera. Daverend applaus na de uitvoering van het Wolgalied. Het was het ene hoogtepunt na het andere. Zo kent de stad Heukelum Simone Nissen als inwoonster. 

Simone trad op als soliste in het lied Amazing Grace en het voor iedereen bekende lied Halleluja van Cohen. Geweldig gezongen door Simone. Haar optreden werd ook beloond met een daverend applaus. Voor hen die deze avond heeft moeten missen: het is opgenomen en te beluisteren via kerkdienst gemist in Heukelum. 

Reactie van wethouder Hartman, die er namens de gemeente was: “Wat is onze gemeente rijk aan cultuur. Wat hier vanavond was te horen behoren we uit te dragen in onze gemeente. Ongelooflijk mooie avond.”

Cees Hoogteyling

Jubileumconcert Heukelumsch Mannenkoor in de Hervormde Kerk.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden