Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Nederlandse films komende week bij Lingefilm

Algemeen 514 keer gelezen

GELDERMALSEN • Deze week vertoont LingeFilm de Nederlandse boekverfilming Stromboli (vrijdag 2 december om 20.30 uur en woensdag 7 december om 20 uur). Op zaterdag 3 december om 20.30 uur en op zondag 4 december om 20 uur draait de meermalen bekroonde en eveneens Nederlandse speelfilm Narcosis.

Stromboli

In de tragikomedie Stromboli van regisseur Michiel van Erp arriveert de onlangs gescheiden Sara (gespeeld door de geweldige actrice Elise Schaap) met een koffer vol wodka en een uitgeput hart op het vulkanische eiland Stromboli. Ze komt per ongeluk bij een retraite terecht en bevindt zich ineens in een bont gezelschap andere dolende zielen. Onder leiding van de charismatische goeroe Jens gaat Sara hier de confrontatie aan met de demonen uit haar verleden. De film is een verfilming van de gelijknamige roman van de populaire schrijfster Saskia Noort.

Narcosis

Narcosis gaat over een jong gezin dat wordt getroffen door een tragedie als de vader tijdens een professionele duik niet meer bovenkomt. Zijn lichaam wordt niet gevonden; wat rest is alleen een huis vol herinneringen. De moeder ontwijkt alles wat met de dood van haar man te maken heeft en dat is voor haar jonge kinderen heel moeilijk. Om samen opnieuw te kunnen beginnen moeten unieke keuzes gemaakt worden. Volgens De Volkskrant maakt de Nederlandse regisseur Martijn de Jong Met de Oscarinzending Narcosis een aangrijpend speelfilmdebuut en de Filmkrant noemt de film een ‘ode aan liefde en rouw’. Narcosis werd dan ook bekroond met maar liefst drie Gouden Kalveren voor camera, kostuum en hoofdrolspeelster Thekla Reuten.

Informatie

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag en zaterdag 20.30 uur, zondag en woensdag 20.00 uur.. Entree normaal € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden