Het koor volop in oefening om als beste te eindigen.
Het koor volop in oefening om als beste te eindigen. Foto: Cees Hoogteyling

Koor ‘Gaan Zoals Het Gaat’ doet mee aan wedstrijd Het West Betuwe Lied

Algemeen 1.503 keer gelezen

ACQUOY • Iedere dinsdagavond komen de leden van het gezelligheidskoor ‘Gaan Zoals Het Gaat’ bij elkaar in de Gasterij Tapperij Lingezicht in Acquoy. 

Twintig jaar geleden werd het koor opgericht. Secretaris Poppie de Jong: “Dit is natuurlijk een geweldige kroeg. De beheerder Theo van Rooden weet zijn gasten altijd wel wat langer aan de bar te houden. Op een avond, toen de gasten aan de bar gezellig wat hadden gedronken, begonnen ze te zingen. Dat klonk zo goed dat werd besloten een gemengd koor op te richten. Theo stelde de benedenkamer beschikbaar om iedere week te oefenen.”

Vanaf het begin bleek er belangstelling te zijn. Het aantal koorleden schommelt zo rond de dertig. Voorzitter Ton Warnaar: “Ik kom zelf uit Tiel, iedere week ga ik met plezier hier heen. De leden komen uit de regio en we hebben naast het zingen veel plezier met elkaar. We zingen zeemansliederen, Corrie Konings, smartlappen en alles wat leuk is en op ons pad komt. Natuurlijk treden we ook naar buiten op, we hebben zelfs al eens gezongen in Paradiso in Amsterdam. We zijn te vinden op smartlappen festivals.”

Het West Betuwe Lied

Door de Stichting Muzikale Ontplooiing West Betuwe, is een wedstrijd uitgeschreven onder de inwoners van de gemeente, voor de lancering van ‘Het West Betuwe Lied’. Daarvoor heeft het gezelschapskoor ‘Gaan Zoals Het Gaat’, ingeschreven. Door Ton Kleijn uit Asperen, zelf ook lid, is het West Betuwe geschreven. In het zeven coupletten tellende lied neemt hij op de wijs van ‘This Land is Your Land’ van Trini Lopez de luisteraar mee door de gemeente West Betuwe. 

Ton Kleijn: “We hadden gedacht, we maken een lied over onze mooie gemeente. Ik heb er mijn vrouw nog wat mooie tekeningen bij laten maken en als we het kunnen zingen is het goed. Maar nee, we moesten het op een MP drie stick aanleveren. Dat was andere koek. Gelukkig hadden we nog wat tijd over en het is bij ons gewoon: wat er wordt gevraagd proberen we te doen. Het lied is nu helemaal klaar. 

Erik Jas heeft voor ons de opnames van het koor, de zang van het koor en beelden van de mooie gemeente en een film bij elkaar tot één geweldige productie gemaakt. We zijn er helemaal voor en hopen dat de inspanning wordt beloond en we bij de tien beste behoren en we het tijdens het finaleconcert mogen presenteren voor de vakjury.”

Cees Hoogteyling

Cees Hoogteyling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden