Afbeelding
Foto:

Boek van Jeroen Wijngaard ‘De zeven kastelen’ ziet het daglicht

Algemeen Fotoseries 2.008 keer gelezen

DEIL • De Kinderboekenweek was voor de kinderen van de Lokhorstschool in Deil dit jaar heel bijzonder. Al weken werd er door de leerlingen van de basisschool naar uitgezien dat het veel besproken boekje ‘De zeven kastelen’ het daglicht zou zien. Tijdens de Kinderboekenweek presenteerde Jeroen Wijngaard zijn eerste kinderboek ‘De zeven kastelen’ van Deil.

Dit boekje over de mooie kastelen die vroeger in hun dorp hebben gestaan is geschreven door hun dorpsgenoot en verslaggever Jeroen Wijngaard en geïllustreerd door de leerlingen van de school.

Levende geschiedenis

Woensdag was het dan zover. Jeroen Wijngaard (36) geboren in Enspijk en nu zelf inwoner van Deil werd geïnspireerd door zijn zoon Jesse (11). Jesse heeft veel belangstelling voor de geschiedenis van zijn dorp. De kastelen die in vorige eeuwen in Deil hebben gestaan, speelde in het jonge leven van Jesse een belangrijke rol. Omdat de sporen van het verleden in dorp Deil duidelijk zichtbaar zijn, had Jesse steeds meer vragen voor zijn vader.  

Beroep

Vader Jeroen: “Schrijven is niet alleen een grote hobby van me, het is zelfs mijn beroep geworden. Omdat Jesse op het punt stond de basisschool te verlaten, dacht ik: nu moet ik er toch iets mee gaan doen. Toen ik het had geschreven, heb ik het op school en door enkele vrienden laten lezen. Die vonden dat er iets meer mee moest worden gedaan. Nadat het op school was voorgelezen, hebben de kinderen de tekeningen gemaakt bij het verhaal.” 

Niet alleen Jeroen was trots op het boekje. Mevrouw Maaike Heevel, directeur van de school: “We hebben zelfs onze geschiedenislessen aangepast. We zijn met de kinderen teruggegaan in de tijd van de Tachtigjarige Oorlog. We vinden het een geweldig stuk dorpsgeschiedenis en zijn blij met dit mooie Kinderboeken geschenk.”

Henk van Amstel was na het lezen van het verhaal gelijk enthousiast. “Dit is zo’n mooi stuk dorpsgeschiedenis wat een nieuw leven moest krijgen. Het is niet alleen voor kinderen. Met dit boek in de hand kan je echt een wandeling door het dorp maken.” 

Een van de sponsoren is de gemeente West Betuwe. Gebiedsmakelaar Barry Ganzeman: “De gemeentelijke bijdrage vanuit leefbaarheidsbudget is hier op een geweldige manier besteed. Dit is een verhaal voor jong en oud. Op een boeiende wijze geschreven.” Alle kinderen kregen het boekje aangeboden door Jeroen. Het boekje te koop bij Spar de Haas in Deil.

Over het boek

Julius dwaalt in zijn droom langs de zeven kastelen die in het verre verleden in Deil hebben gestaan. Op zijn reis ontmoet hij Karine, die hem vergezelt op zijn route.

Cees Hoogteyling

Cees Hoogteyling

Jeroen Wijngaard als schrijver tussen de kunstenaars.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie