• Ben van den Berk overhandigt de beker aan Jacques Westbroek.
• Ben van den Berk overhandigt de beker aan Jacques Westbroek. Foto: aangeleverd

Rhenoy wint Betuws onderonsje tijdens zomerse biljartcompetitie

Algemeen 23 keer gelezen

RUMPT • Het biljartteam uit Rhenoy is zaterdagmiddag winnaar geworden van de LingeCup, een zomerse biljartcompetitie tussen vier West Betuwse dorpen. Naast Rhenoy zijn dat Acquoy, Gellicum en Rumpt.

Initiatiefnemer en tevens competitieleider Ben van den Berk overhandigde de beker aan éminence grise Jacques Westbroek, teamleider van het winnende team. 

Betuws onder onsje
In 2021, toen door de Corona crisis de reguliere biljartcompetitie voor het grootste deel plat had gelegen, polste Ben van den Berk uit Gellicum bij de biljartverenigingen van de naast gelegen dorpen of er belangstelling was voor een kleine onderlinge competitie. Daar werd enthousiast op gereageerd en zo ontstond dat jaar de eerste editie van de LingeCup.

In tegenstelling tot de reguliere biljartcompetities bestond elk team uit vijf deelnemers per wedstrijd en werd het aantal caramboles van 30 teruggebracht naar 25, waardoor snellere partijen ontstonden.

Na een spannende serie van zes wedstrijden per team eindigden Rumpt en Rhenoy met hetzelfde aantal punten bovenaan, maar Rumpt won uiteindelijk de beker op basis van een beter moyenne.

De eerste wedstrijd van Rhenoy ging dit keer nog helemaal de mist in tegen rivaal Rumpt. Pas halverwege de competitie kwam Rhenoy aan de leiding om die vervolgens niet meer af te geven. Met een score van 225 punten werd Gellicum vierde, Rumpt scoorde 250 punten en werd derde en met slechts één puntje meer (251 punten) werd Acquoy tweede. Rhenoy won deze editie met ruime cijfers: 266 punten.

Dankwoord
In zijn dankwoord bedankte teamleider Jacques de competitieleider voor de voortreffelijke leiding en het opzetten van deze competitie, terwijl hij de andere teams bedankte voor hun medewerking aan het Rhenoyse succes. Hij benadrukte, mede namens zijn teamgenoten (Gerard Dorresteijn, Ko van den Anker, Klaas van Leeuwen, John de Keijzer, Leen Temminck en Hans Wennekes) dat de gezelligheid wat hem betreft de boventoon moest blijven voeren. Ben van den Berk gaf in zijn betoog aan dat wat hem betreft er ook volgend jaar weer een LingeCup zal worden gehouden. Waarna Rhenoy aanbood om de prijsuitreiking in 2023 in hun dorp te houden.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie