Afbeelding
Foto: Mimi van Rossem

Radioprogramma 5 dagen op de kermis bij familie Eckelboom in Rumpt

Algemeen 1.134 keer gelezen

RUMPT • In de week van 8 augustus staat het radioprogramma 5 Dagen (NTR/PowNed) met presentator Waldy van Geenen en verslaggever Joris Kreugel op de kermis in Dreumel en bij de kermisfamilie Eckelboom in Rumpt.

De kermis maakt nu officieel deel uit van ons immaterieel cultureel erfgoed (UNESCO). De kermisexploitanten maken daarmee deel uit van de Nederlandse cultuur en identiteit en verdienen hiermee een betere bescherming. Een hele eer voor de 900 kermisexploitanten die Nederland telt, maar het is ook hard nodig.

Onder het zeil
Tijdens corona moesten exploitanten bijna twee jaar de spullen onder het zeil laten liggen. Nu krabbelen ze weer op - maar er staan nieuwe uitdagingen voor de deur: hoge energieprijzen, een toenemende inflatie en de regeltjesdrift van gemeenten. Door de toenemende verstedelijking en vergroening worden kermissen steeds vaker op een parkeerterreintje achteraf geplaatst in plaats van hun vertrouwde plekje in het centrum. Dit gaat ten koste van klanten en daar moet de exploitant het juist van hebben. 5 Dagen strijkt neer bij de kermisfamilie Eckelboom in het plaatsje Rumpt.

Nostalgische attracties
De kermisfamilie bestaat uit 65 personen en heeft veel nostalgische attracties. Hoe ervaren zij het leven op de kermis op dit moment, wat vinden ze van hun nieuwe status en hoe zien zij de toekomst? De programmamakers duiken in hun leven van huwelijken, de jacht op mooie attracties en de rondrijdende kermisschool. 5 Dagen live vanaf de kermis in Dreumel en het terrein van de kermisfamilie Eckelboom in Rumpt. Maandag 8, dinsdag 9, woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 augustus, van 20.00 tot 20.30 uur op NPO Radio 1.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden