Afbeelding
Foto: Plattelands Jongeren Gelderland

Agrarische Jongeren starten project Bewust Ondernemen en Realiseren (BOER)

Algemeen 548 keer gelezen

BETUWE • Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt (GAJK) start in samenwerking met stichting Stimuland binnenkort met het project BOER, wat staat voor Bewust Ondernemen En Realiseren. Ondernemende Jongeren gaan onderzoeken wat het beste past bij de ontwikkeling van zichzelf en hun bedrijf. 

“Juist in deze tijd, vragen nieuwe uitdagingen tijd om even stil te staan”, zegt projectleider Lilian van Uhm. Gedurende project BOER krijgen de jongeren meer inzicht in hun situatie en gaan ze op zoek naar de mogelijkheden die passen bij hun ambities. Ze kijken ook naar hun erf, de omgeving en hun uiteindelijke verdienmodel. De jonge ondernemers nemen deel aan bijeenkomsten met verschillende sprekers. Daarnaast worden de deelnemers uitgedaagd om te werken aan hun eigen plan onder begeleiding van een coach. 

Lilian van Uhm: ‘Dit is een buitenkans voor jonge boeren. Het is belangrijk dat we samen met gemotiveerde jonge ondernemers een sterk fundament voor de toekomst van landbouwers neer kunnen zetten, met alle hulp die nodig is.’ Lilian is ook projectleider van Route 2050, een project in Overijssel wat zich eveneens richt op de toekomstbestendige bedrijven voor boeren. 

GAJK biedt het traject aan in opdracht van de provincie Gelderland en voert het uit samen met de partners Rabobank, LTO Noord en Countus. Tijdens het bespreken van hun visie merkte het GAJK bij haar leden dat ze bewust bezig zijn met hun toekomst maar dat ze het lastig vinden om keuzes te maken. 

Aanmelden voor het project BOER kan tot 11 september 2022. Meer informatie via Lilian van Uhm: 06 – 30 18 88 00  of e-mail lilian.vanuhm@pjgelderland.nl 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden