Deelnemers Go!Wheels luisteren met belangstelling toespraak.
Deelnemers Go!Wheels luisteren met belangstelling toespraak. Foto: Cees Hoogteyling

Opbrengst Go!Wheels voor Oekraïense kinderen

Algemeen Fotoseries 1.270 keer gelezen

GELDERMALSEN • Deelnemers aan Go!Weels 2022 hebben er voor gezorgd dat er acht duizend euro ging naar de kinderen Oekraïense kinderen in gemeente West Betuwe.

De jaarlijkse toertocht gehouden door Stichting Go!Wheels voor deelnemers met klassieke en exclusieve auto’s, stond dit jaar in het teken van de vluchtelingen uit Oekraïne. 

De opbrengst is ieder jaar voor een goed doel in de regio. De afgelopen jaren werd dat feest door corona heel kleinschalig gehouden. De Stichting heeft met het organiseren van deze dag al ruim 130 duizend euro mogen besteden voor goede doelen.

De Stichting Help Elkaar doet heel veel voor de vluchtelingen, dat zal niemand zijn ontgaan. Voorzitter Go!Wheels Cees Velthuizen: “Dit festijn houden we voor goede doelen in de regio te ondersteunen met een financiële bijdrage. De gemeente West Betuwe zet zich in om zoveel mogelijk vluchtelingen onderdak te bieden. De Stichting Help Elkaar is een belangrijke schakel daarin. 

Natuurlijk is kleding en een dak boven hun hoofd erg belangrijk. Wij als Stichting Go!Wheel vinden dat we het kind niet mogen vergeten. Daarom onze bijdrage die het mogelijk moet maken dat de kinderen toch een fijne vakantie hebben en zij even van iets anders kunnen gaan genieten. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Bezoekers, vaders met kinderen komen om van de mooie auto’s waarmee de deelnemers uit het hele land komen, te genieten.”

Help elkaar

De Stichting Help Elkaar, gevestigd in de voormalige garage De Waal, was blij dat de opbrengst van deze unieke auto-dag voor hen is.

Penningmeester Francine Leenhouts: “Als Stichting Help Elkaar, kunnen we iedere euro gebruiken. Wij zijn bijna door onze reserve heen. We hebben als vrijwilligers ook te maken met mensen in de maatschappij die het steeds moeilijker krijgen. Daar hebben we het probleem van de vluchtelingen bij gekregen. Beide groepen willen we graag helpen, zoveel wij kunnen. We hebben veel fietsen opgekocht, want ja, de kinderen willen naar school en zich verplaatsen. Maar ze zijn gekomen in winterkleding en alleen het ondergoed wat ze aan hadden. Ook ondergoed hebben we bijgekocht. 

Veel spreken gelukkig Engels, maar aan Irina Palacheva hebben we een geweldige tolk. Voor haar is niets te veel en ze woont gelukkig in Geldermalsen. De verhalen die ik heb gehoord van de vluchtelingen, zijn ongelooflijk. Daar krijg je kippenvel van. De mensen zijn zo dankbaar dat ze goed worden opgevangen in West Betuwe. Spontaan hebben ze dat willen uitdragen door het grote spandoek. Nu kunnen we voor de kinderen leuke dingen organiseren. In overleg met Buitensport Wilgje in Buren, gaan we daar een dag heen en de grotere kinderen blijven een nachtje kamperen in grote tenten. We zijn bezig met een bezoek aan de dierentuin in Rhenen. We zijn als Stichting Help Elkaar blij met iedere bijdrage. Belangrijk voor ons is de steun die we krijgen van de inwoners.”

Het bedrag is?

Voor de start van de autotocht door het gebied, werd onder grote belangstelling door voorzitter Go!Wheel, Cees Velthuizen het bedrag bekend gemaakt en de cheque overhandigd aan Francine Leenhouts. Velthuizen: “U allen die hier staan hebben het mogelijk gemaakt dat wij vandaag een bedrag van achtduizend euro kunnen schenken aan Stichting Help Elkaar. Daar zijn niet alleen wij blij mee, daar zijn ook alle mensen uit Oekraïne die hier aanwezig zijn ongetwijfeld blij mee.” Daarna sprak hij de vluchtelingen in het Engels toe. Hij hoopt dat ondanks al het verdriet wat ze moeten meemaken, ze toch in de vakantie een beetje ontspanning zullen hebben.

Afzwaaien

Daarna werd het startsein voor vertrek gegeven. De deelnemers werden afgevlagd en waren zichtbaar ingenomen met het doel waarvoor ze meereden. Oekraïense kinderen die mee willen doen aan de vakantiespeeldag op 20 juli moeten wel inschrijven.
Meer informatie over Stichting Help Elkaar: stichtinghelpelkaar@gmail.com

Cees Hoogteyling

Cees Hoogteyling

Vluchtelingen uit Oekraïne die nu in West Betuwe wonen, danken Nederlander voor ontvangst.
Afvlaggen van deelnemers Go!Wheels
Vluchtelingen zwaaien deelnemers uit.
Blij met de cheque die Cees Velthuizen overhangt
Blijdschap voor donatie bij Francine Leenhouts
Watertanden door bezoekers bij Go!Wheels
Bekendmaking van het bedrag Go!Wheels
Dank aan Nederlanders
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie