Afbeelding
Foto: 123RF.com

Jaarlijkse snoeironde in gemeente West Betuwe en Tiel

Algemeen 284 keer gelezen

GELDERMALSEN/TIEL •  In de maanden mei tot en met september voert Avri de jaarlijkse controle- en snoeironde uit in de gemeenten West Betuwe en Tiel. Alle bomen binnen het aangewezen gebied worden minimaal eens in de drie jaar op veiligheid gecontroleerd en, als het nodig is, gesnoeid. 

Avri onderhoudt voor de West Betuwe de gemeentelijke bomen buiten de bebouwde kom. Voor Tiel onderhoudt Avri alle gemeentelijke bomen. Om dit onderhoud goed uit te kunnen voeren, krijgen alle bomen eens in de drie jaar een boomveiligheidscontrole. Beide gemeenten zijn opgedeeld in 3 deelgebieden en elk jaar wordt één deelgebied gecontroleerd. Daarnaast krijgen in de gemeente Tiel de bomen langs de doorgaande wegen elk jaar een controle. Tijdens deze boomveiligheidscontrole kijkt de inspecteur naar de veiligheid én de staat van onderhoud van de boom, en registreert dit van iedere boom. De inspecteur legt ook vast welk onderhoud een boom nodig heeft, zodat elke boom na de snoeironde veilig is. Zo ontstaat er ook geen achterstallig onderhoud..

Snoeironde West Betuwe

Het jaarlijkse onderhoud aan de bomen in de gemeente West Betuwe gebeurt dit jaar in de maanden mei tot en met september. Tijdens deze snoeironde zijn de gemeentelijke bomen buiten bebouwde kom van de kernen Geldermalsen, Buurmalsen, Tricht, Meteren, Deil, Enspijk, Rumpt en Beesd aan de beurt. Omdat er per boom wordt gekeken wat nodig is, kan het voorkomen dat langs een weg niet alle bomen gesnoeid worden.

Snoeironde Tiel

Het jaarlijkse onderhoud aan de bomen in de gemeente Tiel, gebeurt dit jaar in de maanden mei en juni. Tijdens deze snoeironde zijn de gemeentelijke bomen in de wijk Tiel-Passewaaij, in de buitengebieden en langs de doorgaande wegen in Tiel aan de beurt. Omdat er per boom wordt gekeken wat nodig is, kan het voorkomen dat in een straat niet alle bomen gesnoeid worden.

Overlast

U kunt wat overlast hebben van deze werkzaamheden. Avri probeert samen met de aannemer dit zoveel mogelijk te beperken. Als u naar aanleiding van dit bericht en de snoeironde vragen hebt, kunt u een melding aanmaken in de Avri-app of bellen met Avri of uw gemeente.

Diana Kervel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie