Afbeelding
Foto: 123RF.com

Waarschuwingsschoten gelost bij aanhouding mannen uit Haaften en Valkenswaard

112 1.766 keer gelezen

HAAFTEN/VUGHT • Twee mannen uit Haaften en Valkenswaard zijn in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 maart op de A2 bij Vught aangehouden na een melding over een bedreiging met een vuurwapen. Bij de aanhouding zijn twee waarschuwingsschoten gelost.

Portugees kenteken

Net na middernacht kreeg de politie een melding dat een automobilist op de A2 ter hoogte van Hedel met een vuurwapen bedreigd zou zijn. Dit zou zijn gebeurd door de inzittenden van een voertuig met Portugees kenteken. Korte tijd later kwam de politie het voertuig tegen op de A2 ter hoogte van Vught.

BenaderingsTechniek Gevaarlijke verdachten

Middels de BenaderingsTechniek Gevaarlijke verdachten (BTGV) werden de inzittenden, een 27-jarige man uit Haaften en een 40-jarige man uit Valkenswaard, uit het voertuig ‘gepraat’ met dwingende instructies. Tijdens deze BTGV volgden zij enkele instructies niet op. Agenten zagen zich hierop genoodzaakt twee waarschuwingsschoten in de lucht te lossen. Hierna konden de mannen worden aangehouden.

Mes en pepperspray

In het voertuig werd uiteindelijk geen vuurwapen aangetroffen. Wel trof de politie een mes en pepperspray aan. Het gebruik van het vuurwapen door de politie zal volgens standaardprocedure worden getoetst op rechtmatigheid.

Bron: www.112glasstad.nl

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden