• In Herwijnen werd een woning afgesloten na vondst van drugs.
• In Herwijnen werd een woning afgesloten na vondst van drugs. Foto: Stockfoto 123RF

Woning in Herwijnen gesloten na vondst drugs

112 2.670 keer gelezen

HERWIJNEN • De burgemeester van West Betuwe heeft een woning in Herwijnen voor zes maanden afgesloten. De politie heeft eerder deze woning doorzocht naar aanleiding van een opsporingsonderzoek. 

Drugs gevonden
Hier werden een grote hoeveelheid GHB, amfetamine en morfine gevonden en in beslaggenomen. Deze vondst vormt een aantasting van de veiligheid en leefbaarheid. Daarom besloot de burgemeester om het pand tijdelijk te sluiten.

Gezamenlijke actie
In een gezamenlijke actie van politie, boa’s en team veiligheid van de gemeente West Betuwe is het pand geïnspecteerd en verzegeld. Tijdens een sluiting kan een pand niet worden bewoond of gebruikt. Een tijdelijke sluiting stopt de drugsproductie en handel vanuit een pand. De aanloop houdt op en het pand verdwijnt uit het drugscircuit.

Bescherming van de buurt
De buurt wordt weer rustig en veilig. Zo beschermt de gemeente West Betuwe de buurt. Het verbreken van het zegel is strafbaar. Er hangt een poster op het raam van het drugspand, zodat de buurt weet dat het pand wordt aangepakt.

Duidelijk signaal
“Sluiting van een woning is een stevige maatregel”, zegt burgemeester Stoop. “Het is tegelijkertijd ook een duidelijk signaal dat we dit soort middelen niet in onze gemeente willen hebben.”

Marjon de Lange

Marjon de Lange schrijft als journalist voor Het Kontakt-West Betuwe en Het Kontakt-Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden