• De politie hield vijf mannen aan die brandstichting hadden voorbereid.
• De politie hield vijf mannen aan die brandstichting hadden voorbereid. Foto: ter illustratie

Vijf verdachten opgepakt vanwege voorbereiden brandstichting

112 1.087 keer gelezen

RIVIERENLAND • Vijf mannen zijn zaterdagochtend in Rivierenland, door politieteam De Waarden aangehouden. Zij worden verdacht van het voornemen om Oudjaarsnacht goederen tot ontploffing te willen brengen, brandstichting en openlijke geweldpleging. 

Naast deze aangehouden verdachten, hebben een aantal personen een gebiedsontzegging gekregen.

Tijdens deze jaarwisseling blijven de aangehouden verdachten vastzitten voor het verdere onderzoek. Deze mannen variëren in leeftijd van 26 tot 36 jaar en zijn allen afkomstig uit het gebied van Rivierenland. Er wordt daarmee  niet uitgesloten, dat meer mensen worden gearresteerd.

De politie had concrete informatie uit een lopend onderzoek. Daaruit bleek dat de verdachten vanavond, Oudjaarsavond, brand wilden gaan stichten, mede door goederen tot ontploffing te brengen.
Naast de aangehouden personen, zijn ook diverse goederen in verband met de geplande acties van de verdachten, inbeslaggenomen. Vanwege het lopende onderzoek wordt verder geen informatie nu gedeeld.
De politie vindt het belangrijk dat de jaarwisseling een gezellig en vooral veilig feest is voor iedereen en daarom is er stevig geïnvesteerd in dit onderzoek.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden