• De Linge/PCG wint de beker.
• De Linge/PCG wint de beker. Foto: Kimberly de Pater

Waterpoloheren De Linge/PCG winnen landelijke beker

Sport 551 keer gelezen

HEERENVEEN • Het eerste herenteam van de Linge/PCG beslag gelegd op de ManMeer Cup. In de finale werd het Amsterdamse JAWS met met 7-13 verslagen. 

De wedstrijd werd gespeeld in Heerenveen en ondanks de afstand waren er ruim 100 supporters uit Gorinchem en Leerdam meegereisd om het team aan te moedigen.

Gelijk afstand 
De eerste periode begon al snel met de nodige uitsluitingen bij beide teams. De Linge/PCG hield de verdediging goed gesloten en JAWS kon niet tot scoren komen. De heren van de Linge/PCG wisten wel viermaal het doel te vinden door onder andere Tjerk Noorduyn die vanuit een ‘man meer situatie’ wist te scoren.

In de tweede periode wist men nog twee keer te scoren via afstandsschoten van Oscar Visser en Nick van den Heuvel. JAWS vond in deze periode ook voor het eerst het net (1-6). In de derde periode lukte het JAWS niet om dichterbij te komen ondanks dat de ploeg vier keer scoorde onder meer middels lange afstandsschoten. De Linge/PCG maakte ook er namelijk ook vier. 

Kolkend Heerenveen
Supporters van beide kanten bleven hun teams aanmoedigen en het kolkte in Heerenveen. Voor de vierde en laatste periode van de wedstrijd werd De Linge/PCG nog even op scherp gezet door trainers Marco de Zwart en Marcel den Breejen. In deze periode werd er minder gescoord aan beide kanten. Enkel de broers Visser konden nog het doel van de tegenstander vinden.

Doelpunten: Oscar Visser (4), Victor Visser (3), Stephan de Ruijter en Nick van den Heuvel (2), Tjerk Noorduyn en Quint Gerdes (1).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Collin Westbroek kom solo over de meet in Meerkerk.
Collin Westbroek soleert in finale ijzersterk naar winst in juniorenkoers Arno Wallaard Memorial Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Ongeval op A27 bij Lexmond: afsluiten rijstrook zorgt voor lange file en uur vertraging 112 15 uur geleden
• Stap voorbereid de fiets op dit voorjaar.
Voorbereid fietsend het voorjaar in: workshop om fietsveiligheid te verbeteren Nieuws 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden