Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Servia onderuit tegen Vives

Sport 470 keer gelezen

VIANEN • De volleybalheren van Servia zijn er zaterdag niet in geslaagd om te winnen van Vives uit IJsselstein. In Vianen werd het 1-3 voor de bezoekers. 

Servia startte de eerste set erg sterk. Spelverdeler Martin Zwaan wist met name de middenaanvallers en diagonaalaanvaller Michiel de Haan goed te bedienen. Serverend waren beide ploegen erg onnauwkeurig, waardoor er geen grote voorspong wordt genomen. 

Haperende aanval
Vives las naarmate de set vordert het spelletje van Servia steeds beter en zette daarop de blokkering effectief in. Mede hierdoor haperde de aanval van Servia en op de valreep wist Vives de set met 24-26 te winnen.

De tweede set startte Servia minder scherp. Opnieuw was de servicedruk van de Viaanse mannen niet hoog, waardoor Vives eenvoudig het aanvalsspel wist op te zetten. Met name de diagonaalaanvaller van de gasten wist gemakkelijk te scoren, waardoor Servia halverwege de set tegen een ruime achterstand aankeek. Ondanks de nodige wissels van coaches Ralph Sap en Ruud Zwaan won Vives ook deze set: 16-25.

Overmoedig Vives
In de derde set ging het lange tijd gelijk op. Pas aan het einde van de set was het een sterke servicereeks die Servia de kop kost, 20-25. De vierde set startte Servia zeer sterk. De mannen van Vives leken wat overmoedig te worden door de 0-3 setstand en daar maakte Servia goed gebruik van.

Halverwege de set sluipen er echter weer wat foutjes in bij Servia en is de stand weer bijna gelijk. Met een uitblinkende spelverdeler Pim Jenniskens lukte het Servia om met zijn service opnieuw een voorsprong te nemen en niet meer weg te geven, 25-21. 

Daarmee wint Vives met 1-3 en kan Servia zich opmaken voor de volgende (uit)wedstrijd tegen Gemini S op 28 februari om 19.45 uur in Hilversum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app