Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Winst voor Badminton Club Leerdam

Sport 793 keer gelezen

LEERDAM • Badminton Club Leerdam staat in de tweede wedstrijd tegenover BC Oosterhout op eigen terrein. 5 punten worden bijgeschreven voor BCL.

Het herendubbel van Jeffrey van Luijn en Daniël van Beekhuizen kent een matige start. In de tweede set zijn de heren warm gedraaid en pakken ze de winst. De beslissende set gaat gelijk op. Vele rally’s worden gespeeld, maar nét te weinig worden winnend afgesloten, waardoor Leerdam opent met een achterstand. Bij de dames Sherena Vink en Ans van ’t Pad was er geen twijfel mogelijk. Zij bepalen continu het spel en winnen eenvoudig.

Jelmer Agema speelt goed in zijn single, maar is niet opgewassen tegen de sterke heer uit Oosterhout. Het positieve resultaat in de damessingle van Ans van ’t Pad trekt de stand gelijk. Daniël van Beekhuizen komt heel dichtbij de winst. Er zijn 3 sets nodig om een winnaar aan te wijzen. Met minimale verschillen gaat het punt naar de tegenpartij. Sherena Vink draait warm en zit daarna goed in haar spel. Ze laat haar opponent alle hoeken van het veld zien en wint in twee sets.

Beide koppels moeten alert blijven in de gemengd dubbel en dit doen zij naar behoren. De laatste twee te verdelen punten gaan naar de Leerdammers. Volgende week is BC Leerdam te gast in Best.

Madelief Helmhout

Madelief Helmhout schrijft als journalist voor Het Kontakt-Vijfheerenlanden en Het Kontakt-Alblasserwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vrijwilligers knappen fietsen op voor het goede doel in Vianen: “Op zoek naar versterking uit Vijfheerenlanden" Nieuws 29 nov., 20:00
Afbeelding
Stichting Lekraad Ameide: 'De stem van Ameide, Tienhoven aan de Lek en Sluis meer kracht geven' Nieuws 29 nov., 17:12
Afbeelding
De Vrijstad met trots in de Lekker 500: “ik wil niet vastzitten aan een menu" Nieuws 29 nov., 16:00

Download onze app