• Er waren veel toeschouwers aanwezig bij de clubkampioenschappen.
• Er waren veel toeschouwers aanwezig bij de clubkampioenschappen. Foto: Ramon Oost

Grote opkomst clubkampioenschappen DOS Vianen

Sport 816 keer gelezen

VIANEN • Tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen van Gymnastiekvereniging DOS Vianen waren afgelopen zaterdag veel toeschouwers aanwezig om de verrichtingen van zeventig turnsters uit de selectiegroepen te bekijken.

Tijdens deze onderlinge wedstrijd staat bij de turnsters gezelligheid centraal en is er alle gelegenheid om nieuwe elementen uit te proberen. Er heerste dan ook een prima sfeer en de vele toeschouwers, die ondanks de warmte toch naar de gymzaal aan ’t Zwanengat waren gekomen, genoten van turnelementen uit verschillende niveaus.

A-selectie
De A-selectie onder leiding van Miranda Deurhof was opgesplitst in negen categorieën, bestaande uit dertig turnsters. Zij lieten het publiek zien waar bijna dagelijks voor wordt getraind. Onder de jongste turnsters pakten Sophia Simons en Isobel Molenbeek (pré-instap) het goud. Verder wisten Sarah de Ridder, Benthe Verberne, Karolina Herrlitz, Louiza el Berkani, Emy Schinkel, Noa Kramer en Sanne Oost ook beslag te leggen op de eerste plaatsen in hun eigen categorie.

Middag
De stijgende lijn bij de B-selectie zowel in aantal turnsters als niveau werd zaterdagmiddag ook zichtbaar. Maar liefst veertig turnsters gingen onder leiding van Sanne Oost enthousiast van start. Voor veel jonge meisjes was het hun allereerste wedstrijd en de spanning was op de gezichten af te lezen, maar ook zij lieten het publiek genieten van alle oefeningen. Na afloop kregen Ivy Hollaar, Lizzy Hamerling, Sela Jansen, Nynke Winter, Charlotte de Launay, Amy Binneveld, Isa Schuurman, Tara Schep en Fleur Doeve de gouden medaille én natuurlijk het wedstrijddiploma uitgereikt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie