Afbeelding

MO20 van HSSC’61 kampioen

Sport 789 keer gelezen

HEI- EN BOEICOP • Ondanks verschillende wisselingen in het meidenelftal MO20 van HSSC’61 is het de meiden dit seizoen gelukt om kampioen te worden. 

De voorbereidingen en teamindelingen voor het nieuwe seizoen gaan ieder jaar al in het voorjaar van start. Zo ook die van de MO19. Doordat de ‘oudere’ meiden overgingen naar de dames, werden er jongere toegevoegd. Zo ontstond er een behoorlijk jong team met een gemiddelde van ruim zestien jaar oud. Ondertussen maakte de KNVB bekend dat de MO19 werd vervangen door de MO20. Dit maakte het een behoorlijke uitdaging voor de begeleiding. De KNVB koos voor een nieuwe opzet: het driefasenvoetbal. Met een tweede plaats in fase 1 en een gedeelde derde plaats in fase 2 werd er boven verwachting gepresteerd. 

Na de winterstop begon de derde fase. In deze fase speelden de Hei-en Boeicopse meiden zeven uit- en zeven thuiswedstrijden. Na drie winstpartijen werd het team even met de beide benen op de grond gezet. Op een doordeweekse avond werd de eerste nipte nederlaag genoteerd. Toch werd de volgende reeks goed opgepakt en wonnen de meiden zes keer. Veel toeschouwers waren getuige van de thuiswedstrijd tegen (concurrent) de Kozakken Girls. Deze thriller liep voor de meiden van HSSC’61 slecht af door een late tegengoal, die de stand op 3-4 bracht. Een week later mochten de twee teams opnieuw tegen elkaar strijden. De HSSC’61-meiden waren gedreven en wonnen deze keer overtuigend en toch wel verrassend met 1-5. Dit bracht ze in de positie dat ze in de twee resterende wedstrijden nog een punt nodig hadden.

Afgelopen zaterdag was het zover. Met de Schoonrewoerdse markt in de benen moest het gebeuren. Asperen was de geduchte tegenstander van vandaag en al snel bleek dat zij niks cadeau gaven. Na kansen over en weer was daar toch in de 37e minuut de 1-0. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde met in de 81e minuut de verlossende 2-0. Met de lange zijde vol publiek werd het al onrustiger en de laatste tien minuten vlogen hierdoor voorbij. Na het fluitsignaal barstte het feestje los.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden