Korfballers van VIKO winnen thriller in Diemen

Sport 491 keer gelezen

DIEMEN • Na verlies vorige week tegen Helios, waardoor VIKO geen kans meer maakt op het kampioenschap, moest de ploeg uit Vianen afgelopen zaterdag aantreden tegen DKV uit Diemen. Ook DKV heeft vorige week punten laten liggen en strijdt met VIKO om de tweede plek. De tweede plaats geeft nog uitzicht op promotie naar de tweede klasse. Beide ploegen waren in de eerste wedstrijd erg aan elkaar gewaagd en ook nu werd er veel spanning en strijd verwacht. Coach Desiree van Zoolingen kon niet bij de wedstrijd zijn en haar honneurs werden waargenomen door Bert Vlietstra.

Het was het team van DKV dat het initiatief nam en sterk uit de startblokken kwam. Met lange aanvallen wist de ploeg uit Diemen de druk op de Viaanse verdediging te houden, in tegenstelling tot VIKO dat de bal vrij snel kwijtraakte aan het fanatieke en gedreven DKV. Tot 3-3 kon VIKO redelijk mee scoren, maar daarna liet DKV zien dat ze heel graag de punten in Diemen wilden houden. Ze gaven weinig kansen weg en wisten zelf wel te scoren, waardoor VIKO halverwege de eerste helft tegen een 9-6 achterstand aankeek.

VIKO bleef knokken voor elke bal en elk puntje en wist vijf keer achter elkaar te scoren, waardoor het zelfvertrouwen terugkwam en zelfs met een voorsprong de rust ingegaan kon worden: 9-11. Na rust wist VIKO dit vol te houden en liep uit naar een 10-14 voorsprong. Viko leek af te stevenen op een duidelijke overwinning. De spelers van DKV gaven de strijd niet op, knokten zich terug in de wedstrijd en met nog een kwartier te spelen, kwam het op gelijke hoogte met VIKO.

De eindfase was bloedstollend spannend en het was nu VIKO dat de mouwen weer opstroopte en zich niet zomaar gewonnen gaf. Er werd om en om gescoord en met nog enkele minuten en een gelijke stand op het scorebord, was het VIKO dat de rust wist te bewaren. DKV probeerde op alle mogelijke manieren de ploeg uit Vianen af te stoppen, wat resulteerde in twee strafworpen voor VIKO, die door Robin van Dijk en Bjorn Oostrom verzilverd werden. Bij het laatste fluitsignaal stond er een 16-18 stand op het scorebord en gingen de punten mee naar Vianen.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Bjorn Oostrom (4), Robin van Dijk (4), Carolien Korevaar (3), Sem Schipper (2), Joost van Harten (2), Janneke Gothelp (2) en Rick Heijnen (1).