• Jost van de Streek op podium in Woensdrecht.
• Jost van de Streek op podium in Woensdrecht. Foto: Aangeleverd

Uitslagen JvA nieuwelingen en junioren

Sport 1.053 keer gelezen

Oud-Vossemeer/Woensdrecht • In de ronde van Oud-Vossemeer beten Tim Verwolf (Langerak), Mees Bassa (Goudriaan), Stan Holthuis (Sleeuwijk) en Rowan van Dalen (Woudrichem) zaterdag 18 maart het spits af. Ze reden veertig kilometer door de straten van Oud-Vossemeer. Het peloton was nerveus en er werd flink doorgereden. Tim werd in de laatste ronde in de kant gereden en kon niet meedoen voor de sprint. Hij eindigde als 26e. Mees finishte als 32e, Stan werd 35e en Rowan 44e.

Daarna reden junioren Thijs Wemmers (Bleskensgraaf), Jost van de Streek (Goudriaan), Daan van Werd (Oud-Alblas), Huub van Kapel (Gorinchem), Jan van Heukelum (Hoornaar) en Sem van Wijngaarden (Hardinxveld) hun wedstrijd. Door een regenbui vlak voor de start waren de klinkers op het parcours best glad. Wegkomen was lastig. Toch ging Thijs ervandoor met twee anderen. Hij werd helaas twee ronden voor het einde teruggepakt. Jost kon nog sprinten naar een mooie tweede plek. Het was een mooie koers met een goed ploegenspel en een podiumplaats. Jost eindigde op P2, Thijs op P21, Sem op P31, Daan op P41, Huub op P42 en Jan op P48.

Nieuweling Luuk Wolthuis (Hank) reed zondag 19 maart in de ronde van Woensdrecht een goede wedstrijd en kon het peloton goed bijhouden. Hij finishte als 19e van de 93 renners. Daarna was het de beurt aan eerstejaars junior Bram Jansen (Lexmond). Er werd hard gekoerst en Bram ondernam verschillende vluchtpogingen. In de eindsprint racete hij naar een knappe zesde plaats.

Ook in Nieuwkuijk kwamen zondag renners van Jan van Arckel in actie. Niek Wolthuis (Hank) en Isis Versluis (Meerkerk) hebben het wegseizoen afgetrapt met de landelijke wedstrijd in Nieuwkuijk. Niek moest flink aan de bak in categorie 5. Er waren diverse valpartijen maar daar was Niek gelukkig niet bij betrokken. Niek eindigde in de voorste groep op een keurige 18e plaats.

In categorie 6 was de inschrijving gesloten. Het maximale aantal van 65 renners verscheen aan de start. Er werd flink doorgereden: de voorste groep reed ruim 37 km/u gemiddeld in deze wedstrijd. Isis reed een lekkere wedstrijd en kom prima mee in de voorste groep. Ook hier was een valpartij, die Isis gelukkig knap kon omzeilen. In de sprint eindigde Isis op een 16e plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Koning Willem-Alexander brengt werkbezoek aan Rivas Zorggroep in Gorinchem Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Gezellige opa- en oma-ochtend op De Springplank in Meerkerk Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Meelopen tijdens wandeling in de Nacht van de Vluchteling vanuit Lexmond Nieuws 6 jun., 08:49