Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Servia Heren 1 zet goede reeks niet voort

Sport 292 keer gelezen

VIANEN • Met vier winstpartijen op rij startte Servia met veel vertrouwen aan de wedstrijd tegen Vives heren 2. Helaas lukte het de volleybalheren uit Vianen niet om de wedstrijd te winnen. 

Beide ploegen beginnen direct scherp en voeren de servicedruk op. Servia, dat vanwege blessures en vakanties niet in de vertrouwde formatie start, is wat zoekende in de service-passing. Het lukt Servia mede dankzij de goede passes van Rick van de Gun, om lang gelijk op te blijven gaan in de stand. Halverwege de eerste set brengen een aantal moeilijke floater services Servia in grote problemen. Servia wisselt om dit te doorbreken, wat gelukkig succesvol uitpakt. Het Viaanse volleybalteam loopt door goed spel vervolgens weer in op de mannen uit IJsselstein, maar door enkele onnodige fouten gaat de set alsnog naar Vives (22-25).

In de tweede en derde set haalt Servia op geen moment het eigen niveau. Door met name weinig servicedruk geeft Servia Vives alle gelegenheid om het initiatief te houden. Passend en aanvallend houdt Servia in en de uitslagen van deze sets zijn dan ook ruimschoots in het voordeel van Vives (17-25 en 16-25). 

De vierde set is bij Servia de knop eindelijk om. Martin Zwaan start met een sterke servicereeks, waarmee het offensief start. De halverwege de wedstrijd van vakantie teruggekeerde libero Mike Wolken, voert de passing aan, waardoor het Servia lukt om ook aanvallend weer te overtuigen. De druk van de mannen van Vives is door het spel van Servia helemaal weggevallen en daardoor stomen de mannen uit Vianen naar de setwinst: 25-16 en daarmee eindigt de wedstrijd bij 1-3.

Dinsdag speelt Servia een inhaalwedstrijd tegen VV Utrecht heren 5.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Natte vijfde editie van Vrijstad Viannen Loop trekt toch 426 deelnemers fotoreportage 17 uur geleden
Afbeelding
Organisatie Arno Wallaard Memorial onaangenaam verrast door maatregel politie: 'Veiligheid koers in het geding' Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Apache helikopter maakt voorzorgslanding in weiland tussen Kedichem en Leerdam Algemeen 23 uur geleden