• De 23 turnsters van drie verenigingen DSS Leerdam, SV Zijderveld en DOS Vianen.
• De 23 turnsters van drie verenigingen DSS Leerdam, SV Zijderveld en DOS Vianen. Foto: Aangeleverd

Meetmoment voor jonge selectieturnsters

Sport 1.122 keer gelezen

VIANEN • Drieëntwintig jonge turnsters van de gymnastiekverenigingen DOS Vianen, DSS Leerdam en SV Zijderveld hebben afgelopen zaterdag hun eerste meetmoment van dit seizoen geturnd. 

Sinds vorig seizoen is voor selectieturnsters in de leeftijd van 7 t/m 9 jaar nieuwe oefenstof ontwikkeld, waarbij veel en veelzijdig bewegen op een speelse manier het motto is. Met deze oefenstof en het houden van een zogenoemd ‘meetmoment’ krijgt elke turnster een unieke en persoonlijke sportervaring aangeboden. De nadruk ligt niet op presteren maar meer op het laten zien wat zij heeft geleerd en wat zij beheerst.

De drie genoemde turnverenigingen uit de gemeente Vijfheerenlanden pakken dit net als vorig seizoen gezamenlijk op en dit keer was het DOS Vianen die de organisatie in handen had. De Leerdamse vereniging en SV Zijderveld kwamen elk met één team naar Vianen en DOS deed met twee teams mee. Er was veel publiek aanwezig in de gymzaal aan ’t Zwanengat om te genieten van de uitgevoerde onderdelen op sprong, brug, balk en vloer. De turnsters konden hiermee stickers verdienen in de kleuren goud, zilver en brons.Na afloop kregen alle turnsters een diploma beplakt met stickers en ging iedereen tevreden en met een grote glimlach naar huis. De mooie samenwerking tussen deze drie verenigingen krijgt een vervolg op zaterdag 25 maart als het tweede meetmoment gehouden wordt in Zijderveld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden