VIKO wint nipt in eigen huis

Sport 339 keer gelezen

VIANEN • Na verlies vorige week tegen Helios, moest VIKO zaterdag winnen van de nummer twee, DKV uit Diemen, om aansluiting te houden met de koploper. Na een spannende strijd was het VIKO die de punten in eigen huis wist te houden. De Viaanse ploeg won met 17-16.

Met een ouderwets volle tribune begon VIKO aan de wedstrijd. De thuisploeg kwam door treffers van Tessa Crone en Carolien Korevaar op een 2-0 voorsprong. Het tweede aanvalsvak kwam in het begin maar moeilijk tot scoren, waardoor DKV in de beginfase VIKO wist bij te houden. Er werd rommelig en slordig gespeeld en VIKO liet op dat moment niet zien waar het toe in staat was. Na tien minuten wist het thuisteam toch naar 6-2 voorsprong uit te lopen. DKV profiteerde vanaf dat moment van het slordige spel van VIKO en kwam langzaam terug in de wedstrijd. De thuisploeg wist met een nipte voorsprong de rust te halen.

In de tweede helft lukte het VIKO niet om rust in het spel te krijgen. Tot halverwege de tweede helft kon het de ploeg uit Diemen achter zich te houden, maar het team kon niet voorkomen dat DKV tien minuten voor tijd de voorsprong overnam. Even werd aan vorige week gedacht, toen VIKO de hele wedstrijd een voorsprong had en deze op het eind vergooide. Nu bleef VIKO geloven in zichzelf, wist de voorsprong weer terug te pakken en hield deze tot het eind vast. Bij het laatste fluitsignaal stond er een mooie 17-16 op het scorebord en delen DKV en VIKO de tweede plek achter Helios.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Tessa Crone (4), Carolien Korevaar (3), Rick Heijnen (3), Joost van Harten (2), Bjorn Oostrom (2), Jelmar van Zoolingen (2) en Janneke Gothelp (1).