• Merel van der Veen scoorde drie keer.
• Merel van der Veen scoorde drie keer. Foto: Aangeleverd

Nederlaag waterpolodames De Linge/PCG

Sport 454 keer gelezen

LEERDAM • De dames van De Linge/PCG mochten afgelopen zaterdag aantreden tegen dames 2 van ZPC Amersfoort, een treffen in de bondscompetitie tussen de nummers drie en vier in de competitie.

De dames van De Linge/PCG begonnen scherp in de eerste periode. Ze wisten al snel op een voorsprong te komen door harde schoten van Lisanne Plenter en Iris Schepers. Daarna kregen de dames een 5-meter tegen, maar die werd door keepster Lisa Schep gestopt. Al snel daarna raakte de thuisploeg uit Amersfoort op dreef en scoorden ze vijf doelpunten achter elkaar. De bezoekende dames uit Leerdam/Gorinchem en West Betuwe misten een 5-meter, maar Merel van der Veen wist de score terug te brengen naar 5- 3.

In de tweede periode werd het lastig voor de dames van De Linge/PCG om het doel van de tegenstanders te vinden. Hierdoor werd de achterstand vergroot naar 8-3.

In de derde periode begonnen de dames weer heel scherp. Door coaching van Victor Visser scoorde Merel van der Veen nog twee keer, waaronder een vijf-meter. Jasmijn van Wijk en Iris Schepers wisten de verdediging en de keepster te passeren. De verdediging van de bezoekende ploeg zat potdicht en de Amersfoortse dames kwamen niet tot scoren, waardoor de stand teruggebracht werd tot 8-7.

De laatste periode waren de dames van De Linge/PCG niet scherp meer, mede doordat men maar een wisselspeelster had, tegenover zes van de tegenstander. Daarnaast werd er zwemmend in het bredere zwembad veel van de dames van de LINGE/PCG gevergd. Ook kreeg men weinig voordeel mee. De dames van Amersfoort konden het doel veelvuldig vinden en waren op het laatst een sterker team (15-7). In de competitie is er van plaats gewisseld en staan de dames van De Linge/PCG nu op de vierde plaats.

Doelpunten: Merel van der Veen (3), Iris schepers (2), Lisanne Plenter (1) en Jasmijn van Wijk (1).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Huib Leeuwenberg, erelid Historische Vereniging 'Het Land van Brederode', overleden Algemeen 27 jan, 11:13
Afbeelding
Wethouders Bel en Van Montfoort openen Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Leerdam en Vianen Algemeen 27 jan, 10:46
Afbeelding
Opa's en oma's lezen voor op De Springplank in Meerkerk Algemeen 27 jan, 09:33