• HC Leerdam. Foto: Aangeleverd

HC Leerdam op de valreep onderuit tegen Eemvallei

Sport 469 keer gelezen

AMERSFOORT • De heren van Hockeyclub Leerdam mochten afgelopen zondag afreizen naar Amersfoort voor een clash tegen de gedeeld koploper.

Na een verlaat vertrek vanaf het Glaspark betraden de heren van Leerdam twintig minuten voor aanvang het droge en hobbelige semi-waterveld op de Caraïben dependance van HC Eemvallei.

Het gebrek aan een volledige warming-up vertaalde zich al gauw door in een stroeve start van de wedstrijd. Eemvallei H3 wist dit te benutten. Na balverlies van Leerdam op het middenveld wist de tegenstander snel hun spits te vinden die de 1-0 aantekende.

De geschiedenis leert dat niets de heren van Leerdam meer wakker maakt dan een tegendoelpunt. Het duurde dan ook niet lang voordat de opening over de rechterflank werd gevonden. Na een goede teruggetrokken voorzet wist spits Van Dijk koelbloedig af te ronden. 1-1.

Tijdens de rust werd getracht om het veld te sproeien, wat broodnodig was. Echter was het ook voor de technische dienst van de ontvangende club vroeg voor een zondag. Niet ons veld werd besproeid, maar het veld ernaast, waar op dat moment nog een wedstrijd bezig was. Rust bij HC Eemvallei H3 - HC Leerdam H1, een gestaakte wedstrijd ernaast.

Met veel vertrouwen en goed spel wist Leerdam ook in het derde kwart kansen te creëren, terwijl het achterin de boel goed dichthield. Helaas resulteerde dit niet in doelpunten en leek gedurende het vierde kwart een oude wijsheid werkelijkheid te worden: Als je hem zelf niet maakt, maakt de tegenstander hem.
Na een flink aantal twijfelachtige strafcorners tegen, begon Leerdam het achterin steeds lastiger te krijgen. Vlak voor tijd kreeg een van de aanvallers van Eemvallei de bal op kop cirkel in de stick. Na een korte versnelling wist hij te scoren. 2-1.

In de allerlaatste minuut kreeg Leerdam dan eindelijk een strafcorner mee. Geholpen door het hobbelige veld mistte deze corner de scherpte en snelheid om goed af te kunnen drukken. Resultaat: Bal over, einde wedstrijd en puntloos naar huis.

Komende zondag gaan de heren van Leerdam op zoek naar eerherstel op het eigen Glaspark. Om 14:45 uur tegen SCHC H6.