• Tienergroep met leiding Wouter Marchal (l achter) en Marleen Jansen (2e van r).
• Tienergroep met leiding Wouter Marchal (l achter) en Marleen Jansen (2e van r). Foto: Levien Vermeer

Kerkdiensten voor kinderen en tieners: ‘Je weet dat je nooit ergens alleen voor staat’

Nieuws 1.535 keer gelezen

LEERDAM • Evangeliegemeente Immanuël vindt het belangrijk dat kinderen en tieners zich gehoord en gezien voelen. ,,Ze hangen er niet zo’n beetje bij, ze hóren erbij” verklaart Marleen Jansen (30), die samen met Wouter Marchal (41) en Erszi van Rossem (25) de tienerleiding vormt. Elke eerste zondag van de maand wordt een speciale kinder- of tienerdienst georganiseerd. 

Marleen vertelt: ,,Op zondag 3 maart wordt alles door de jongeren zelf verzorgd; vanaf het welkom heten van bezoekers, het bedenken van de liedjes, de muzikale begeleiding en het versieren van de zaal, tot en met het bedienen van de beamer, informatie plaatsen op social media, en het serveren van de high tea.” 

Geert Balder, docent en mentor op het ROC Horizon College te Heerhugowaard komt spreken en sluit aan bij de belevingswereld van de jeugd met het thema ‘hoop en verwachting’.

Ontspanning en vriendschap
De tienergroep bestaat uit zo’n vijftien jongeren tussen de twaalf en zestien jaar. Een aantal van hen; Yehoshua, Caithlynn, Wouter, Robin, Elise, Annemiek en Nora hebben bijna allemaal een bewuste keus gemaakt om Jezus te volgen. Wat bedoelen ze daarmee?

Wouter: ,,Je weet dat je nooit ergens alleen voor staat. En Hij geeft kracht om met weerstand om te gaan. Als mijn vrienden bijvoorbeeld iets gaan doen waar ik liever niet aan meedoe, dan durf ik dat duidelijk te zeggen.” Ziet de groep elkaar ook doordeweeks? Nora en Annemiek wonen in dezelfde straat, anderen zien elkaar op school. 

En dan zijn er nog de tieneravonden van Immanuël, vertelt Elise. ,,De ene keer doen we Bijbelstudie, de andere keer spelletjes.” Robin voelt zich er op zijn gemak: ,,Het is altijd gezellig, en je bent er met elkaar voor God.” 

Wouter Marchal en Marleen Jansen vertellen hoe zij tegen het tienerwerk aan kijken. ,,We merken dat er behoefte is aan ontspanning en plezier. Er ontstaan ook onderlinge vriendschappen. We investeren in openheid en veiligheid, en het is mooi om te merken dat je een band met de jongeren opbouwt. Dat ze niet alleen elkaar, maar ook ons vertrouwen.” 

Voor iedereen een plek
Yehoshua gaat drummen tijdens de tienerdienst, Elise speelt keyboard, Robin cajón, en Annemiek zingt. De tieners willen graag het geloof delen met leeftijdsgenoten.

Nora zegt: ,,Jezus geeft mijn leven zin, en ik wil de liefde van God doorgeven.” Ook ouderen zijn welkom, zegt leidster Marleen. ,,De jonge generatie kan veel leren van de oudere, maar dat geldt ook andersom. Door een vorige tienerdienst werden veel ouderen geïnspireerd door de vrijmoedigheid van de jeugd.” Het is duidelijk; Immanuël biedt een plek voor iedereen. 

Eerstvolgende tienerdienst: zondag 3 maart om 10.30 in de aula van het Heerenlanden-college, Eksterlaan 48, Leerdam.

Levien Vermeer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden