Afbeelding
Foto: Kaylee Manuputty

Leerdammer Kevin Manuputty schittert in musical Jesus Christ Superstar: ‘Ik geniet van elk moment’

Nieuws 3.178 keer gelezen

LEERDAM • Repeteren, optreden en slapen. Zo zien de dagen van Leerdammer Kevin Manuputty er momenteel uit. De 24-jarige musicalacteur speelt in de musical Jesus Christ Superstar die door het hele land volle zalen trekt. 

Jesus Christ Superstar beschrijft de laatste dagen in het leven van Jezus door de ogen van Judas, de discipel die hem uiteindelijk zal verraden. De musical was al vaker in Nederland te zien, maar heeft dit keer weer een volledig eigentijds karakter, vertelt Manuputty.

‘Eén grote snelkookpan’
“Het verhaal is echt naar het ‘nu’ gehaald. Zo dragen we moderne kleding en niet de oude gewaden van vroeger. Verder gebruiken we heel weinig behalve onszelf om het verhaal te vertellen, het draait om de kracht van de hele groep. Er wordt bijvoorbeeld ook weinig gebruik gemaakt van decor.”

“In de musical ligt de nadruk op de menselijkheid van Jezus en Judas. Je ziet hoe het sentiment rondom Jezus draait, hoe de massa zich tegen hem keert. De musical is vanaf het eerste moment één grote snelkookpan, heerlijk om te spelen en om te zien.”

Judas, Annas en Simon 
Manuputty heeft een vaste rol in het ensemble en is daarnaast stand-in voor de rollen van Judas, Annas en Simon.

“Ik geniet van mijn rol in het ensemble, maar natúúrlijk kijk ik ernaar uit om straks een keer één van die grotere rollen te spelen. Simon heeft één heel lekker nummer om te zingen, maar het lijkt me het mooist om op een gegeven moment Judas te spelen. Die heeft natuurlijk een grote rol in het verhaal en daarmee ook een mooie verhaallijn. We doen tot eind september in totaal zo’n 180 voorstellingen, dus er gaat een moment komen dat ik die rol speel.”


• Kevin Manuputty (in spijkerblouse) tijdens een voorstelling. - Jan Versweyveld

Druk schema
180 voorstellingen tot eind september, het komt neer op zes uitvoeringen per week. En wie denkt dat het leven van een musicalacteur enkel bestaat uit optreden voor publiek, heeft het mis.

Manuputty: “Overdag wordt er volop gerepeteerd. Omdat ik de stand-in ben voor drie rollen, speel ik die overdag om te oefenen en hierbij krijg ik volop coaching. Hier ben ik al vanaf ’s middags 14:00 uur mee bezig, waarna we ’s avonds dus optreden. Het leven bestaat nu dus echt uit repeteren, optreden en slapen. Maar je hoort mij niet klagen, ik geniet van elk moment.”

Droom die uitkomt
Manuputty wist dan ook al van jongs af aan dat hij musicalacteur wilde worden. “Toen ik vijf was ging ik met mijn moeder naar de musical Belle en het Beest, waar onder andere Chantal Janzen en Carlo Boszhard in speelden. Carlo speelde de rol van Lumière en die had een groots shownummer. Toen wist ik: dit wil ik ook.”

Toch zou het nog even duren voordat Manuputty dit ook hardop uit durfde uit te spreken tegen bijvoorbeeld zijn ouders. 

Zo vertelt hij: “Ik ben vorig jaar afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in de richting van muziektheater, maar voordat ik daar kon beginnen heb ik de vooropleiding én een jaar het programma MusicALLFactory Jongeren gedaan. Voor dat laatste moest ik een proefauditie doen, wat ik mijn ouders pas na afloop heb verteld. Pas daarna ben ik thuis hardop gaan oefenen.”

Toegankelijke sterrencast 
En met succes dus. Al tijdens zijn laatste jaar van de opleiding doet Manuputty auditie voor Jesus Christ Superstar en wordt hij
aangenomen. Het maakt dat hij elke avond tussen namen als Jeangu Macrooy (Jezus), Lucas Hamming (Judas) en Alex Klaasen (Herodus) staat.

“Het is zo’n leuke en toegankelijke groep mensen”, glundert Manuputty. “Dat geldt voor niet alleen voor de hoofdrolspelers, maar voor iedereen die meewerkt aan de musical. We zitten in zo’n flow met z’n allen.”

“Ik heb ook geen mega zenuwen voor optredens, alleen voor de première was ik écht nerveus. Verder geeft het juist een enorme adrenalinekick en dat vind ik heerlijk. Het is ook fijn dat je in deze musical de mogelijkheid krijgt om lekker vrij te zingen, zeker in de rol van Judas. Je mag écht je eigen draai aan de rol geven.”

Toekomstplannen
Met Jesus Christ Superstar heeft Manuputty zijn eerste droomproductie te pakken, maar ook richting de toekomst zit de jonge musicalacteur nog vol plannen. “Duitse producties staan bijvoorbeeld hoog aangeschreven en die zijn redelijk toegankelijk voor Nederlandse acteurs. Ik hoop hier ooit in te mogen spelen. Verder wil ik gewoon zo veel mogelijk andere shows doen, dit is hopelijk pas het begin.”

Kaarten voor voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.jesuschristsuperstar.nl. De dichtstbijzijnde voorstellingen zijn in Schouwburg Agnietenhof in Tiel van 28 februari tot en met 3 maart en in de Stadsschouwburg in Utrecht van 19 tot en met 23 juni.

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden