• De band speelde de sterren van de hemel in Stadspodium GO.
• De band speelde de sterren van de hemel in Stadspodium GO. Foto: Aangeleverd

Ruim 1.800 euro opgehaald voor KWF bij optreden Queens & Ko in Stadspodium GO

Nieuws 988 keer gelezen

LEERDAM • De band Queens & Ko speelde afgelopen zaterdag de sterren van de hemel in Stadspodium GO. Ze haalden daarmee ruim 1800 euro op voor het KWF, na het overlijden van Queens & Ko oprichter Ko Mastenbroek.

Queens & Ko werd 10 jaar geleden opgericht door de toenmalige drummer Ko Mastenbroek uit Asperen. Hij overleed in de coronaperiode - eind 2020 - aan kanker.

“Ko was duidelijk aanwezig tijdens dit concert, zowel in de prachtige vertolking van ballads, als in teksten tussen enkele nummers door. Maar het was wel een feest. Bijzonder was dat de gehele kaartopbrengst én een kwart van de horeca-omzet van GO gedoneerd is aan het KWF. Er is maar liefst 1.825 euro overgemaakt”, aldus de organisatie van GO.

Prachtige vertolking
Queens & KO bracht op een bijzonder muzikale en creatieve manier een tribute aan de legendarische rockformatie Queen. De originele band werd in 1970 opgericht en nog steeds ‘alive and kicking’. Nadat Freddie Mercury in 1991 overleed, is de band door gegaan in afwisselende bezetting.

“Freddie Mercury is natuurlijk niet te vervangen, daarom is het extra verrassend hoe powervrouw en zangeres Herma van Hulst deze rol vertolkte. Met een krachtig stemgeluid, de hoge noten niet schuwend, haalde zij met gemak alle tonen van de prachtige tophits en vele andere songs van Queen.”

Een spetterende ervaring
De bijzang van Liz Schepop klonk geweldig, zodat de gelaagdheid die zo kenmerkend is voor Queen bijzonder mooi klonk. Het was een spetterende ervaring voor het publiek, dankzij de mix van muzikaliteit, de interactie met het publiek en het toevoegen van visuele filmelementen, waardoor de iconische stijl van Queen nog meer weerspiegeld werd.

Tal van attributen werden er gebruikt, zoals een radio, de fietsbel die door iemand uit het publiek bediend werd bij ‘bicyclerace‘, een plumeau bij ‘I want to break free’, en ga zo maar door. Aan het eind luidde ‘We are the champions’, massaal meegezongen door het enthousiaste publiek en alle aanwezige vrijwilligers van GO.

Eerbetoon
De bezetting van Queens & Ko bestaat uit Herma Hulst, leadzang door Liz van de Schepop en Paul van Geenen, toetsen en bijzang door Rene Luisterburg, gitaar door Manfred van Nieuwpoort, bas en Daniel Schoofs is de nieuwe drummer.

Niet alleen Queen heeft barrières verbroken met hun spraakmakende muziek in woord en beeld, ook Queens & Ko bracht interactief en theatraal bijzondere vibes en moves binnen in de theaterzaal van GO. Het voltallig publiek werd overtuigend meegesleept in de wereld van Queen, zodat het optreden een eerbetoon was aan zowel oprichter Ko Mastenbroek, als aan de grootste rockband allertijden.

Doneren aan dit evenement kan overigens nog via de site van het KWF.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Klaar-overs Dorpstraat.
Basisscholen en kinderopvang in Lexmond werken samen aan verkeersveiligheid Nieuws 17 mei, 11:52
Afbeelding
Bossche Bollen van wethouder Van Montfoort voor De Energieke Zouwe als start van proeftuin Nieuws 17 mei, 08:23
• De Sint zet dit jaar voet aan wal in Vianen.
Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Vianen: 'Trots dat we hem in Vijfheerenlanden mogen ontvangen' Nieuws 16 mei, 12:05

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden