• Marjon van Driel (gemeente), Hitipeuw, Daddak en Amzi.
• Marjon van Driel (gemeente), Hitipeuw, Daddak en Amzi. Foto: Mimi van Rossem

Nieuwe beheerders van Het Dak in Leerdam: ‘Mensen weten ons weer te vinden’

Nieuws 5.350 keer gelezen

LEERDAM • Ouday Azmi (43) en Fadi Dakkak (32) zijn sinds mei vorig jaar de nieuwe beheerders van Het Dak in Leerdam. Onder de naam ‘Het Dak Events’ zetten de twee zich in om voor iedereen die iets te vieren heeft een mooi feest neer te zetten en om ruimte te bieden voor het culturele leven in Vijfheerenlanden. 

Azmi die na zijn studie Hogere Informatica in het dagelijks leven werkt als IT consultant ziet naast zijn werk het beheer van Het Dak als een grote uitdaging. Samen met zijn compagnon Dakkak werkt hij er hard aan om Het Dak weer nieuw leven in te blazen.

‘Niet alleen voor feesten en partijen’ 
Azmi: “Maar wij zijn er niet alleen voor feesten en partijen. Wij bieden ook de gelegenheid om in een van onze zalen vergaderingen, seminars, workshops of kleine beurzen te houden. Alles is maatwerk, wij bieden verschillende mogelijkheden en spelen in op de wensen van de mensen, instellingen, organisaties of bedrijven die van onze accommodatie gebruik willen maken. Alles gaat altijd in overleg.”

Wie de site van Het Dak Events bezoekt ziet dat de zalen voor alle mogelijke gelegenheden zoals bruiloften, verjaardagen, muziekuitvoeringen, bridgeavonden, toneel- en muziekuitvoeringen geschikt zijn. Zo beschikt Het Dak over een vergaderruimte geschikt voor 25 personen. Deze is voorzien van een beamer en flipover. De Pubzaal is geschikt voor 90 personen en de Grote zaal voor 300 personen.”

De draad weer oppakken
Azmi vertelt: “De zalen kunnen in ieder thema, passend bij het feest dat er wordt gehouden, sfeervol  worden ingericht. De mensen hebben het voor het zeggen. Want je begrijpt dat voor een babyshower een andere aankleding van de zaal wordt verwacht dan bij een groot evenement zoals het Promotie Plus Concert.”

Bakkak vult aan: “Gelukkig weten de mensen Het Dak weer te vinden, want het viel niet mee om de draad weer op te pakken nadat voormalig beheerder Harm Wolthuis, een zeer bekende Leerdammer, na 35 jaar stopte als beheerder en daarna Het Dak een jaar gesloten was. Verenigingen en clubs hebben in dat jaar naar andere locaties gezocht en vaak gevonden om hun activiteiten voort te zetten. We werken er hard aan om het culturele leven weer terug in Het Dak te brengen.”

‘Voelt als thuiskomen’
Wethouder Shalandra Hitipeuw merkt hierover op: “De gemeente, eigenaar van Het Dak, is blij met de nieuwe beheerders. Maar ook voor mij voelt het als thuiskomen nu ik weer in Het Dak kan zijn. Als klein kind kwam ik hier al omdat mijn vader hier werkte. Iedereen kende mij en ik werd altijd verwend met koekjes en ijsjes. Dus persoonlijk ben ik ook blij dat Het Dak weer open is.”

“Zeker omdat de culturele evenementen die Het Dak Events inmiddels al heeft georganiseerd, getuigen van een diepe toewijding aan creativiteit en diversiteit. Of het nu gaat om betoverende voorstellingen, feesten of andere culturele doeleinden, Azmi en Dakkak weten telkens weer een verrijkende ervaring te bieden. De exploitanten dragen bij aan het culturele welzijn van ons allen. En daar ben ik als wethouder van Kunst en Cultuur enorm trots op.”

“De gastvrijheid van het team is bewonderenswaardig. De warme sfeer die zij weten te creëren maakt het cultureel centrum Het Dak niet alleen een plek voor artistieke expressie, maar ook een ontmoetingsplek voor de gemeenschap. Ik ben dankbaar voor de impact die zij hebben op het culturele landschap van onze gemeente.”

Steun van de gemeente
Hierop reageert Amzi: “ Maar er kan meer in Het Dak. Jong tot oud kan hier terecht als zij iets willen organiseren, Bijvoorbeeld een discoavond voor jongeren of 30+ dansavond. Alles is mogelijk. Wij bieden verschillende mogelijkheden, we bespreken graag de persoonlijke wensen voor een feest of activiteit op maat.”

Hitipeuw vult aan: “En als mensen iets voor de hele gemeenschap willen organiseren zoals een kunstbeurs of thema-avonden dan kunnen zij hierbij altijd rekenen op steun van de gemeente. Dit kan zijn van het evenement faciliteren tot een eventuele subsidie.” 

Kijk voor meer informatie op: www.hetdakevents.nl

Mimi van Rossem  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• De scooter raakte zwaar beschadigd.
Aanrijding tussen auto en scooter in Leerbroek 112 21 uur geleden
• Eerder deze week onderzocht de politie een voorwerp voor de deur van de opvang.
Noodverordening rondom vluchtelingenopvang aan de Lage Biezenweg in Vianen vanwege dreigende situatie 112 1 mrt, 22:02
• Robin van der Leeden met de Simplon Kagu Pinion.
Van der Leeden Tweewielers presenteert nieuwste elektrische fiets: 'Dit is het neusje van de zalm' advertorial 1 mrt, 14:11