• Directeur George Becht in de VVV in Leerdam.
• Directeur George Becht in de VVV in Leerdam. Foto: Madelief Helmhout

George Becht nieuwe directeur Tussen Lek & Linge: ‘Ons gebied op de kaart zetten’

Nieuws 1.072 keer gelezen

Vijfheerenlanden • George Becht is per 2 januari verwelkomd als nieuwe directeur van de gebiedsmarketingorganisatie Tussen Lek & Linge. Becht volgt Joyce Roskamp op, die vanaf begin 2023 de rol van interim-directeur vervulde.

Met zijn jarenlange ervaring als directeur in het bedrijfsleven, zijn rol als wethouder in de gemeente Woerden én zijn ervaring als bestuurslid bij Woerden Marketing, hoopt hij na een bewogen jaar een unieke invulling te geven aan deze rol.

Niks nieuws

De eerste weken in deze nieuwe rol bestonden voor Becht voornamelijk uit kennismaken en intern alles op een rijtje zetten.

Hoewel het gebied tussen de Lek en de Linge voor Becht relatief onbekend was, was het invullen van een rol binnen een gebiedsmarketingorganisatie, niks nieuws. Na zijn vier jaar lange rol als wethouder, sloot Becht zich namelijk aan bij de gebiedsmarketingorganisatie van Woerden als penningmeester en interim-voorzitter.

“Ik heb al een jaar van dit type organisaties kunnen proeven, daarom verwachtte ik dat ook deze rol goed bij me zou passen.”

Niet alleen maar leuk

De coronatijd was een omslagpunt voor Becht, hij begon anders te kijken naar gebiedsmarketing.
“Het is niet alleen maar leuk om een leefomgeving te promoten ten behoeve van recreatie en toerisme. Het is ook belangrijk voor streekproducenten om de inwoners op de hoogte te brengen van wat zich afspeelt in de regio”, aldus Becht.

“Ondernemers hebben er financieel belang bij dat de leefbaarheid gepromoot wordt onder de inwoners, niet enkel bij bezoekers. En die inwoners, weten – helaas – niet altijd wat er zoal te beleven is in hun eigen regio. Dat is voor mij de reden geweest om binnen dit werkgebied actief te blijven. Nu als directeur van Tussen Lek & Linge.”

Hoe nu verder in Vianen

Eind 2023 werd bekendgemaakt dat de VVV-locatie in Vianen haar deuren zou sluiten. Wegens de geringe inloop en lage beschikbaarheid van vrijwilligers werd het besluit genomen om op die locatie, in FLINN Winkelcafé, niet verder te gaan.
Waar die geringe inloop aan lag, is lastig te zeggen volgens Becht. Maar hij wil graag heroriënteren hoe deze informatievoorziening in het vervolg vormgegeven kan gaan worden.

“We zijn druk bezig met online ontwikkelingen, maar de fysieke VVV-locaties blijven echt een mooie aanvulling. Op die manier brengen we streekproducten aan de man.”
In Leerdam bestaat de VVV winkel voort als informatiepunt voor toeristen en als fysieke plek om die streekproducten aan te bieden.

Toegangspoort tot de regio

“Het is spijtig dat we die fysieke locatie in Vianen niet voort konden zetten, gezien Vianen letterlijk de toegangspoort is naar de rest van het gebied van Tussen Lek & Linge. Voor mensen die uit het noorden komen, ten minste.”

“Het is heel belangrijk dat we kijken naar hoe we die informatievoorziening heel binnenkort kunnen voortzetten. Ik zie het als mijn persoonlijke opdracht om dit op korte termijn te organiseren.”

Het doel 

Alles wat in de regio te beleven valt, zichtbaar maken. Dat is het doel van Becht. Maar ook meten hoe goed de informatie van Tussen Lek & Linge daadwerkelijk bekeken en gelezen wordt. Meer inzicht in de cijfers, dus.

“Ik wil ook graag met de ondernemers kijken naar hoe we met elkaar het gebied ‘Tussen Lek & Linge’, op een goede manier op de kaart zetten bij zo veel mogelijk mensen. Dat is onze opdracht. En ik ben ontzettend gemotiveerd om dit te realiseren met elkaar.”

Madelief Helmhout

Madelief Helmhout schrijft als journalist voor Het Kontakt-Vijfheerenlanden en Het Kontakt-Alblasserwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Leen Chaigneau in de Dodge Commander van het Amerikaanse leger.
20ste editie Oldtimerdag in Lexmond: 91-jarige Leen is de oudste deelnemer en kijkt er weer naar uit Nieuws 17 uur geleden
• Jan den Besten (vooraan), Rolia Wiggelinkhuijsen, Mattias Verhoef en Ton van der Putten (vlnr) in Nieuwland.
Eerste conclusies na pilot met drukdrainage: 'De aanpak heeft geholpen' Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Paspoort, ID-kaart of rijbewijs verlopen? Een nieuwe regelen kan alleen nog in Vianen Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden