Afbeelding
Foto: Stock

ChristenUnie wil af van jaarlijkse herindicatie voor inwoners met levenslange beperking

Nieuws 611 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • ChristenUnie Vijfheerenlanden wil de procedures voor Wmo-indicaties aanpassen. Men wil geen jaarlijkse herindicatie meer voor inwoners met een levenslange beperking of aandoening in een stabiele situatie. 

In buurtgemeente Molenlanden werd onlangs ditzelfde besluit genomen, omdat er signalen binnenkwamen dat inwoners de herindicaties belastend en spannend vonden en het soms vonden ervaarden als een keuring. Het college aldaar besloot dus om huishoudelijke hulp en dagbesteding voor onbepaalde tijd (zonder einddatum) toe te kennen aan inwoners met een beperking, bij wie geen zicht is op verbetering. Gemeenten mogen zelf de indicatieduur bepalen. 

Oog voor de mens
Volgens de ChristenUnie voorkomt de maatregel veel stress, gedoe en frustratie bij inwoners. “Wij vinden het belangrijk dat we als gemeente oog hebben voor de mens achter een aanvraag. De recent ingestelde werkwijze van Molenlanden lijkt ons daar een goed voorbeeld van”, stelt de partij in een brief aan het college. “Bovendien zorgt de werkwijze ook voor een effectieve inzet van Wmo-medewerkers.”

De ChristenUnie wil dan ook van het college in de gemeente Vijfheerenlanden weten hoe men kijkt naar de aanpassingen in Molenlanden en of de werkwijze ook op korte termijn in Vijfheerenlanden gerealiseerd gaat worden. 

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app