• Het Stedelijk Museum op de Voorstraat van Vianen.
• Het Stedelijk Museum op de Voorstraat van Vianen. Foto: Aangeleverd

Stedelijk Museum Vianen gratis te bezoeken in december

Nieuws 517 keer gelezen

VIANEN • Het Stedelijk Museum Vianen maakt graag kennis met inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden die nog nooit in het museum zijn geweest. “Ons museum heeft de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan: van een oudheidkamer naar een modern museum voor het hele gezin.” Daarom is het museum de hele maand december gratis te bezoeken.

December is een voor velen een dure maand maar ook dé maand om eruit op te trekken met familie, volgens de artistiek leider van het museum. “Door de toegang gratis te maken, hopen we inwoners vanuit alle hoeken van het land de gelegenheid bieden om toch iets te leren over de omgeving, én gratis een leuk uitje te kunnen plannen.”

“In onze historische afdeling is het verhaal van Nederland te volgen: hoe de Nassaus en de Brederodes in de zestiende eeuw gezamenlijk in opstand kwamen tegen de Spanjaarden, maar toch uit elkaar groeiden. Natuurlijk is er ook de Muntschat van Hoef en Haag en overblijfselen van Kasteel Batestein. Een stichting is zelfs bezig de beroemde tuinen een nieuwe leven in te blazen”, aldus de artistiek leider.

Hij vervolgt: “In december willen we iedereen met interesse graag de gelegenheid bieden eens een kijkje te komen nemen. Gratis. En neem iemand mee die nog nooit is geweest. Misschien vinden bezoekers het heel leuk, misschien ook niet. Er is maar één manier om daar achter te komen.”

Er is in december ook een tentoonstelling over Ina Boudier-Bakker en haar boek De Straat dat zich honderd jaar geleden in Vianen in de Voorstraat afspeelde, te zien. Elke zondagmiddag om 13:00 uur in december wordt er ook een gratis rondleiding verzorgd. 

Madelief Helmhout

Madelief Helmhout schrijft als journalist voor Het Kontakt-Vijfheerenlanden en Het Kontakt-Alblasserwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• Na dertig jaar aan inzet, staat de fundering er nu echt.
De Wipkorenmolen in Vianen krijgt nu echt vorm: 'Dertig jaar aan inspanning wordt beloond' Nieuws 16 uur geleden
• Techniekdag Rivierenland vindt plaats op zaterdag 25 mei.
Techniek leuk? Dat weet je na Techniekdag Rivierenland Nieuws 16 uur geleden
• Blandine is klaar voor de grote finale.
Blandine (27) uit Vianen in de finale van Miss Beauty of Utrecht: 'Missverkiezingen zijn absoluut niet passé' Nieuws 20 feb, 16:38