• Hilde Bavinck.
• Hilde Bavinck. Foto: Mimi van Rossem

Nieuwe beheerder dierenweide Leerdam: ‘Mooie plek voor jong en oud’

Nieuws 1.645 keer gelezen

LEERDAM • De 26-jarige Hilde Bavinck is sinds kort de nieuwe beheerder van dierenweide Hestia’s Hof in Leerdam. Dit maakte bestuurder Cees Taal bekend tijdens de vorige week gehouden vrijwilligersavond. Bavinck staat samen met het bestuur, naast het beheren van de dierenweide, grote uitdagingen te wachten. Achter de schermen wordt er hard aan gewerkt om de status van een volwaardige Kinderboerderij te krijgen. 

ANBI-status
Cees Taal vertelt hierover: “Maar we zijn nu eerst bezig om een ANBI-status te krijgen. Dit hebben we nodig, want daarmee kunnen particulieren en donateurs hun giften van de belasting aftrekken.” Om zo’n status te krijgen moeten de jaarstukken op de website worden geplaatst.

Wat er naast het verzorgen van de dieren en het onderhouden van de dierenverblijven en speelweide nog meer is gedaan staat vanaf nu dus op de site. Zo is in februari een spinning marathon gehouden waarbij 7.500 euro is opgehaald. Dit bedrag is besteed aan een speeltoestel en een picknicktafel, die vanwege vergunningsproblemen pas in oktober geplaatst konden worden. In het voorjaar zijn zonnepanelen en de bakken voor de moestuinen geplaatst. De in mei gehouden ‘wafeldag’ was een leuk succes. En in juli is het kunstwerk ‘Ervaar-Ringen’ van kunstenares Thea Zweije geplaatst. 

Evaring
Maar er gebeurt nog zoveel meer. En daar gaat Hilde, die door haar opleiding, stages in andere kinderboerderijen en haar werk in een dierenwinkel veel ervaring heeft opgedaan over het verzorgen van dieren, zich naast het beheer ook bezig mee houden. Samen met vrijwilligers gaat zij de komende tijd aan een goed educatieplan werken.

Hilde: “Hestia’s Hof is een mooie plek waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten en genieten van het groen, de rust en alle dieren. Om kinderen iets over de dieren en het groen te leren gaan wij in het komende jaar met behulp van onze partners verschillende educatieve activiteiten organiseren. Afgelopen jaar is al een ‘Escapefarm’ opgezet. Erg leuk voor de kinderen om hieraan mee te doen.” 

Leren voor kinderen
Intussen zijn de moestuintjes helemaal ingericht en bloeit en groeit alles zo goed dat de ambitie is komend jaar basisschoolleerlingen van groep 6 kennis te laten maken met de wondere wereld van planten. De vrijwilligers die helpen met het kweken van groenten willen de kinderen gaan leren hoe ze verschillende groente kunnen bereiden. Verder biedt het terrein de mogelijkheid om meer te leren over waterbeestjes en insecten. Mogelijk kunnen de kinderen ook gaan helpen met de verzorging van de dieren.

Mimi van Rossem

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Volgende week: VHL Plein in Lexmond én Nieuwland Nieuws 23 feb, 15:31
Afbeelding
Melding van vuurwapen in Leerdam: politie treft minderjarigen met nep exemplaar 112 22 feb, 16:28
• Tienergroep met leiding Wouter Marchal (l achter) en Marleen Jansen (2e van r).
Kerkdiensten voor kinderen en tieners: 'Je weet dat je nooit ergens alleen voor staat' Nieuws 22 feb, 14:30