Afbeelding

Markt in Vianen, Leerdam en Meerkerk eenmalig beperkt toegankelijk met parcours in Week van de Toegankelijkheid

Nieuws 2.541 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Om meer bewustzijn te creëren op het gebied van toegankelijkheid in onder andere openbare ruimtes, organiseren medewerkers van de gemeente Vijfheerenlanden ervaringsparcours op de markt in Vianen, Leerdam en Meerkerk. Dit doen ze in de Week van de Toegankelijkheid, van 2 tot en met 7 oktober.

Rolstoel
“Er zijn veel zaken waar mensen zonder beperkingen nauwelijks over nadenken, maar die voor mensen met een beperking vaak een hele uitdaging zijn”, vertellen de initiatiefnemers. Daarom nodigen zij markbezoekers tijdens de Week van de Toegankelijkheid uit om in een rolstoel over de markt te gaan en zo te ervaren wat het betekent om een beperking te hebben.

Aldo Kivits van gemeente Vijfheerenlanden: “Het zal een leuke, maar met name ook een leerzame en confronterende manier zijn om mensen bewust te maken van hoe het is om te leven met een beperking.”

“We staan op woensdag 4 oktober op de Voorstraat in Vianen, op 5 oktober op de Westwal/ Kerkstraat in Leerdam en op 7 oktober op het Raadhuisplein in Meerkerk”, vervolgt Aldo. 

Week van de Toegankelijkheid
De Week van de Toegankelijkheid is een initiatief van Ieder(in), een landelijk netwerk van mensen met een beperking of chronische ziekte. Tijdens de week wordt aandacht gevraagd voor mensen met een beperking. Toegankelijkheid betekent dat iedereen, en dus ook mensen met een beperking, volledig en volwaardig kunnen meedoen aan de samenleving. Daarbij wordt aandacht gevraagd voor drie soorten toegankelijkheid: Fysieke toegankelijkheid, digitale toegankelijkheid en sociale toegankelijkheid. Het thema van dit jaar is ‘toegankelijkheid loont’.

Madelief Helmhout

Madelief Helmhout schrijft als journalist voor Het Kontakt-Vijfheerenlanden en Het Kontakt-Alblasserwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vrijwilligers knappen fietsen op voor het goede doel in Vianen: “Op zoek naar versterking uit Vijfheerenlanden" Nieuws 29 nov., 20:00
Afbeelding
Stichting Lekraad Ameide: 'De stem van Ameide, Tienhoven aan de Lek en Sluis meer kracht geven' Nieuws 29 nov., 17:12
Afbeelding
De Vrijstad met trots in de Lekker 500: “ik wil niet vastzitten aan een menu" Nieuws 29 nov., 16:00

Download onze app