Afbeelding

127 nieuwe parkeerplaatsen in stationsgebied Leerdam; groot deel voor ambtenaren

Nieuws 2.877 keer gelezen

LEERDAM • Bij het station in Leerdam worden 127 extra parkeerplaatsen gerealiseerd. Dit gaat gebeuren aan de Stationsweg, ten westen van de huidige P+R naast het station. Dat heeft de gemeenteraad van Vijfheerenlanden besloten op donderdag 21 september.

Een deel van die parkeervakken zullen naar alle waarschijnlijkheid worden gereserveerd voor ambtenaren vanwege het nieuwe stadskantoor. Het gaat daarbij om zo’n 75 parkeerplaatsen.

Er is 300.000 euro aan investeringskrediet vrijgemaakt voor het aanleggen van de parkeervoorziening, bleek uit de raadsvergadering.

Parkeerdruk
Meer parkeerruimte is een langgekoesterde wens van buurtbewoners. Omliggende wijken lopen al tijden tegen de verhoogde parkeerdruk aan. De laatste jaren zijn bij bouwinitiatieven in het centrum, waarbij veelal winkelpanden worden omgezet in appartementen, betaald parkeerplaatsen namelijk omgezet naar vergunninghoudersparkeerplaatsen. Dit omdat de initiatiefnemer van die plannen niet op eigen terrein aan de parkeernorm kon voldoen.

Ten tweede wordt door de beoogde uitbreiding van het stadskantoor de behoefte aan parkeerplaatsen groter. Verder moeten de parkeerplaatsen die verloren gaan in de Kerkstraat als gevolg van de uitvoering van het concept-verkeerscirculatieplan Leerdam, gecompenseerd worden, vindt de gemeente.

Een groot deel van de nieuwe parkeervakken zal mogelijk in gebruik genomen worden door ambtenaren, die een plekje mogen reserveren wanneer zij aan het werk gaan in het nieuwe stadskantoor. Met de bouw van het nieuwe stadskantoor wordt ook voor hen de vraag naar parkeergelegenheid namelijk steeds groter.

De plannen voor extra parkeerplaatsen bij het station dateren van 2019. Het was Wethouder Teus Meijdam die het stationsgebied als oplossing zag. Er wordt nog een definitief onderwerp evenals een vergunningsaanvraag ingediend. Tijdens de raadsvergadering waren alle partijen voor de aanleg.

Madelief Helmhout

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vrijwilligers knappen fietsen op voor het goede doel in Vianen: “Op zoek naar versterking uit Vijfheerenlanden" Nieuws 29 nov., 20:00
Afbeelding
Stichting Lekraad Ameide: 'De stem van Ameide, Tienhoven aan de Lek en Sluis meer kracht geven' Nieuws 29 nov., 17:12
Afbeelding
De Vrijstad met trots in de Lekker 500: “ik wil niet vastzitten aan een menu" Nieuws 29 nov., 16:00